У Польщі продовжили тимчасовий захист для українських біженців до 30 червня

16:52, 20.02.2024
У Польщі продовжили тимчасовий захист для українських біженців до 30 червня

Термін легального перебування українських біженців у Польщі продовжено. (Фото Офісу президента)

Президент Польщі Анджей Дуда затвердив продовження законного перебування українських біженців на території держави до 30 червня 2024 року.

 

Як інформує Україна молода, цю інформацію повідомили у канцелярії польського президента у вівторок.

 

"Анджей Дуда підписав акт про допомогу громадянам України, який зокрема продовжив термін легального перебування українських біженців до 30 червня 2024 року", — йдеться у повідомленні.

 

Відповідний закон ухвалено відповідно до рішення Ради ЄС про продовження тимчасового захисту українських біженців до 4 березня 2025 року. Серед іншого, закон передбачає продовження терміну легального перебування українських військових біженців до 30 червня цього року.

 

Відтак, перебування громадян України є легальним, якщо вони прибули до Польщі у період з 24 лютого 2022 року до 4 березня 2024 року.

 

Крім того, документ вносить зміни, які збільшують до 28 місяців термін, упродовж якого, зокрема, громадянину України, який здобув кваліфікацію лікаря або стоматолога за межами території держав-членів ЄС, може бути надано дозвіл на здійснення лікарської або стоматологічної практики та умовне право на здійснення професійної діяльності лікаря або стоматолога.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно Дуда відзначився скандальною заявою щодо Криму: мовляв, не впевнений у тому, що Україна зможе повернути під свій контроль окупований з 2014 року півострів.