Відомий артилерист зі 128 огшбр Дмитро Мілютін загинув на Запоріжжі

19:15, 05.11.2023
Відомий артилерист зі 128 огшбр Дмитро Мілютін загинув на Запоріжжі

Дмитро Мілютін Був одним з найкращих артилеристів. (facebook.com/petroporoshenko)

Під час ракетного удару по 128-й бригаді загинув відомий артилерист, партієць «Євросолідарності» капітан Дмитро Мілютін.

 

Як інформує УМ, про це в соцмережах повідомив п'ятий президент України, нардеп Петро Порошенко.

 

«Важкі втрати 128 бригади…Серед загиблих був і капітан Дмитро Мілютін, член «Європейської Солідарності» Закарпаття. Ветеран АТО/ООС, талановитий і професійний артилерист, активний громадський діяч, який став на захист України ще в 2014 році. У 2015 році я мав честь підписати нагородження Дмитра орденом «За мужність» III ступеню за проявлені героїзм та мужність під час захисту Батьківщини», – написав Петро Порошенко у неділю.

 

«Після завершення контракту працював у команді «Європейської Солідарності» у Виноградівській міській раді. 24 лютого знову став до лав війська. Хоробро воював, вчив новеньких і ефективно нищив ворога. Він був одним із найкращих артилеристів країни, елітою українського воїнства, справжнім богом війни. Зараз повертається додому… На щиті…

 

Непоправна втрата для родини, друзів, близьких, бригади, нашої команди й усієї України. Саме такі люди як Дмитро мали відбудовувати нашу країну після перемоги. Але тепер це буде задача всіх нас, у пам’ять про нього… Щирі співчуття родині й близьким! Вічна пам’ять герою!», – пише пʼятий Президент

 

 

Воєнний кореспондент Андрій Цаплієнко назвав Дмитра Мілютіна одним з найкращих вітчизняних артилеристів.

 

«У Запорізький області загинув від ракетного удару один з найкращих і найвмотивованіших артилеристів країни Дмитро «Таксист» Мілютін. Двічі доброволець. АТО і повномасштабна війна. Працював в Дебальцевому під час оборони міста. Зустрічались з ним там на позиціях 128-ої бригади», – пише журналіст.

 

Раніше стало відомо, що у Закарпатській області оголосили триденну жалобу через масову загибель бійців 128 бригади, яких атакувала Росія, ймовірно, під час святкового нагородження.

 

Як повідомляла УМ, Умєров доручив перевірити причини трагедії 128-ї бригади на Запоріжжі.