Прапор України над Андріївкою підняли бійці 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ

11:22, 18.09.2023
Прапор України над Андріївкою підняли бійці 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ

Українські військові підняли прапор над Андріївкою. (Фото: ІІІ окрема штурмова бригада)

Українські військові з 3 окремої штурмової бригади ЗСУ продемонстрували момент, коли підняли національний прапор над визволеним від російських окупантів селом Андріївка в Донецькій області. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє 3 окрема штурмова бригада.

 

Пресофіцер Третьої окремої штурмової бригади Олександр Бородін розповідав, що населений пункт повністю зруйнований. Тоді військовий навіть не був впевнений, що там десь можна закріпити український прапор.

 

«Український прапор над населеним пунктом Андріївка здійнято! Відвойовано підрозділами Третьої окремої штурмової бригади»,– написали військові.

 

Бійці показали фото та відео з визволеного населеного пункту. Водночас наші військові розповіли, що російські загарбники досі намагаються штурмувати село та постійно накривають його вогнем.

 

 

Нагадаємо, вранці 15 вересня Генштаб ЗСУ повідомив, що в ході штурмових дій Сили оборони України заволоділи Андріївкою на Донеччині. Крім того, вони мали частковий успіх в районі Кліщіївки.

 

Згодом Третя штурмова бригада ЗСУ розповіла, що визволення Андріївки стане шляхом до прориву на правому фланзі від Бахмута. Військові назвали це ключем до успіху всього подальшого наступу.

 

До речі, через село проходить залізнична колія, яка є опорною лінією для подальшого наступу на Бахмут. Ба більше, тепер українські військовослужбовці контролюють висоти на південь від міста. Це дозволяє ефективніше застосовувати далекобійні засоби. Тобто визволення села має важливе тактичне значення. 
 


Як повідомляла "УМ", днями ЗСУ взяли під контроль Андрівку та продовжили наступ в районі Кліщіївки на Донеччині. Звільнення Кліщіївки офіційно підтвердили 17 вересня.