В’ячеслав Веремій: журналіста убили на Майдані за спробу зробити фото

18:55, 18.02.2019
В’ячеслав Веремій: журналіста убили на Майдані за спробу зробити фото

Герой Небесної Сотні В'ячеслав Веремій разом із дружиною Світланою та сином (Фото з сайту vesti-ukr.com)

“Він був такий радий дитині!.. Мені підтвердили вагітність, і він одразу поїхав купувати полуницю”, - згадує дружина загиблого Героя Небесної сотні В’ячеслава Веремія - Світлана Крилаш.

Жінка щодня впізнає риси чоловіка у їхньому 9-річному сині. Старається, щоб він ріс із батьковим вихованням, щоб батько залишався включеним у виховний процес.

За словами колег, В’ячеслав Веремій завжди прагнув відшукувати правду та не міг залишатися осторонь. Саме ця жага стала для нього фатально.
 

У ніч проти 19 лютого Веремій разом з колегою викликав корпоративне таксі. Вони саме здали черговий випуск газети. Та могли вирушати додому - на Лівий берег Києва.

Та за квартал від Михайлівського собору В’ячеслав побачив натовп “тітушків”. Вони стояли на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської.

Журналістська хватка змусила Веремія дістати камеру і сфотографувати натовп з машини.

Тоді “тітушки” з криками “Кого снимал? Зачем снимал?”, витягли з авто водія, та обох пасажирів.

Згодом скривавленого журналіста відправили до лікарні. Медики всю ніч боролися за його життя, та врятувати не змогли.

Колеги В’ячеслава провели десятки власних розслідувань, та шукали свідків. І зрештою, з’ясували страшну правду.

За словами очевидців, В’ячеслава сильно побили, потім вистрелили в спину. Міліціонери стояли осторонь та не втручалися.

За фактом вбивства В’ячеслава Веремія слідчі відкрили окреме кримінальне провадження. Встановили, що до смерті журналіста причетні двоє людей: тодішній керівник “тітушків” Юрій Крисін (він бив Веремія) і Джалал Алієв (він зробив вистріл та знімав усе на мобільний).

У грудні 2017 року Шевченківський районний суд Києва визнав винним у вбивстві Веремія тодішнього керівника “тітушків” Юрія Крисіна. Він визнав свою провину.

Щодо Алієва, то після смерті Веремія він зник.

У родини В’ячеслава Веремія залишилося багато відео з їхнім рідним Славою. Дружина Веремія - Світлана - каже, вони із сином дуже любили зводити халабуди і записувати кумедні ролики. З них їхній 9-ти-річний син може скласти уявлення про батька.
 


Відео до роковин Революції гідності підготували Національний музей Революції Гідності та організація “Родина Героїв Небесної Сотні” у рамках проекту “Характери гідності”.

Яким був Герой Небесної Сотні з-під Городенки Сергій Дідич - відео дивіться тут.