У Києві побили та пограбували журналістів «Стоп корупція» (фото, відео)

09:36, 25.01.2019
У Києві побили та пограбували журналістів «Стоп корупція» (фото, відео)

Зйомки сюжету про нелегальний видобуток піску завершився нападом на знімальну групу журналістів (фото: Роман Бочкала / Facebook)

У Києві при зйомках сюжету про незаконний видобуток піску побили та пограбували журналістів проекту "Стоп корупція".

Про це розповів журналіст Роман Бочкала.

"Журналісти, разом з двома правозахісниками, прибули на точку, де грабують пісок. Там їх зустріли озброєні молодики, які забеспечували проїзд вантажівкам з награбованими надрами. Бандити приснули газом в обличчя журналісту, повалили на сніг і почали гамселити", - розповів він про напад 24 січня.

Роман Бочкала додав, що нападники стріляли, а також погрожували наступного разу вбити журналістів.

"Автівку, на який активісти привезли журналістів, парубали топором. В буквальному сенсі. Розбили скло в дверях", - продовжив він.



Журналісти, які робили сюжет, та активісти, які їм допомагали, отримали травми під час атаки "охоронців" бази із незаконного видобутку піску.

"Журналісту вибили зуба, у оператора гематома на потилиці, провали в пам‘яті. Один з постраждалих активістіа - ветеран полку Азов, учасник бойових дій, має нагороди за участь в АТО. Зараз хлопці в лікарні", - описав наслідки Роман Бочкала.

Він додав, що нападники вкрали сумку одного із потерпілих.



Поліція оголосила план "Перехоплення", але про те, що нападників спіймали, не повідомляється.



"Нагадаю, на Видубичах найбільша в столиці незаконна точка видобутку піска. Її річний обсяг - 100 млн грн. Ця земля була в оренді у компанії «Мостобуд». Київрада розірвала його на останній сесії 2018 року. Але пісчані нелегали продовжують працювати", - розповів, що привело журналістів до місця видобутку піску.

Роман Бочкала натякнув, що зловмисників можуть "покривати" в правоохоронних органах, адже їх діяльність вперто не помічають ті, хто мав би забезпечувати виконання законів.