Герой Богдан Волик: водій у Черкасах побив хлопця через пільговий проїзд (відео)

09:28, 25.11.2018
Герой Богдан Волик: водій у Черкасах побив хлопця через пільговий проїзд (відео)

Богдан Волик, який у 2015 році врятував 2 дівчаток, був побитий, коли показав посвідчення дитини з інвалідністю І групи

15-річний Богдан Волик, який прославився на всю Україну тим, що врятував від загибелі двох дівчат, втрапив у нову халепу, коли водій маршрутки відмовився його прозезти по посвідченню дитини з інвалідністю І групи.

Конфлікт розгорівся у маршрутці № 25 в Черкасах.

Водій вдарив хлопця в груди, виштовхуючи його із маршрутки.




Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив громадський активіст Валерій Мироненко.

За його словами, о 14.30 на зупинці «Алея Путейка» водій маршрутного автобуса приватного перевізника ЧАРЗ АВТО, який рухався за маршрутом № 25, з кулаками накинувся на пасажира.

«Підліток зайшов у маршрутку номер СА2193АА і пред'явив посвідчення кондуктору, але їй воно чимось не сподобалося. А коли хлопчина сів, тут втрутився водій маршрутки. Він заявив, що везти його не буде і маршрутка далі не поїде. На що Богдан відповів, що виходити теж не буде...», – зазначає Валерій Мироненко.



Він каже, що після цього водій пішов у салон і вдарив 15-річного хлопчину в груди. Добре, що інші люди втрутилися і стали на захист хлопця. Щоб не затримувати рух маршрутки, Богдан вийшов з автобуса.




Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко у Facebook закликав керівництво перевізника ЧАРЗ-АВТО звільнити кондуктора та водія цієї маршрутки, а також публічно вибачитися перед Богданом.


Нагадаємо, що Богдан Волик у 2016 році, коли йому було 13 років, ризикуючи життям, врятував від утоплення двох 8-річних дівчаток, які гуляли по замерзлому Дніпру. За такий подвиг Президент України Петро Порошенко вручив Богдану медаль "За врятоване життя", а Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запросив до Києва і подарував годинник.



Пізніше Богдана прооперували, у Києві медики поставили йому один з найкращих у Європі очних протезів.