На суддю у справах Майдану Сергія Дячука напав озброєний чоловік

11:42, 15.09.2018
На суддю у справах Майдану Сергія Дячука напав озброєний чоловік

Сергій Дячук - суддя Святошинського райсуду - потрапив до лікарні після нападу (фото: Громадське)

Суддя Сергій Дячук, який веде справи про вбивства активістів під час Революції Гідності, потрапив до лікарні після збройного нападу на нього.

Про це повідомляє Рада суддів України.

Напали на суддю біля його будинку в Києві. Зловмисника затримати не вдалося.

"Напад зловмисника на нього Сергій Дячук пов'язує з професійною діяльністю, про що свідчать погрози розправитися з суддею і вислови, що повторюють риторику людей, які невдоволені тими рішеннями, які судді ухвалюють, та закликають до розправи над суддями", - зазначається у повідомленні РСУ.

У Раді суддів нагадують про те, що він веде одну із "справ Майдану", під час якої намагаються притягнути до відповідальності п’ятьох екс-беркутівців за звинуваченнями у масових вбивствах та терористичному акті 18-20 лютого в Києві.

"Справа, у якій вже фігурують 157 потерпілих та більше 500 свідків. На лаві підсудних — п'ятеро екс-службовців київського полку "Беркут". ... Справу колишніх правоохоронців веде колегія суддів з головуючим Сергієм Дячуком та за участі суду присяжних", - зазначають в Раді суддів.

За фактом збройного нападу на суддю відкрили кримінальну справу за статею "хуліганство".

"Рада суддів України стурбована тим, що ті, хто закликає до розправи над суддями, дедалі частіше переходять до дій. Потрібно невідкладно вживати заходи, які покладуть цьому край!" - наголосив Голова ради Олег Ткачук.

Як розповідав в інтерв’ю Громадському Сергій Дячук у 2017 році, він не балотувався до Верховного суду, щоб завершити справу про розстріли на Інститутській. 

Варто відзначити, що за декілька днів до нападу на Сергія Дячука заявила про погрози прокурорка Юлії Малашич, яка представляє сторону обвинувачення у "справі Крисіна". Після усних погроз жінка виявила, що надгробок на могилі її батька розбили. При цьому інші надгробки не пошкодили, а могилу її батька спаплюжили напередодні річниці його народження.