Повсталих проти уряду в Кишиневі по-насильницьки розігнала поліція в День Незалежності (фото, відео)

11:14, 27.08.2018
Повсталих проти уряду в Кишиневі по-насильницьки розігнала поліція в День Незалежності (фото, відео)

Протестувальники встановили один намет і організували імпровізований концерт біля пам'ятника Штефану чел Маре (фото: Євгеній Чебан)

Вранці 27 серпня, у День незалежності Молдови, поліція розігнала маніфестантів, що протестувати вночі біля пам'ятника Штефану чел Маре в центрі Кишинева.
 
Як повідомляє NewsMaker, вночі кілька сотень учасників антиурядової акції встановили один намет і організували імпровізований концерт біля пам'ятника Штефану чел Маре.
 
Однак, як розповів виданню заступник голови партії "Платформа Гідність і Правда" (DA) Олександр Слусар, о 5 ранку до площі приїхали 15 автобусів поліції. Через годину вони перекрили рух в центрі і оточили людей, які сиділи біля пам'ятника.
 
Після цього співробітники поліції через мегафон зачитали розпорядження мерії про те, що 27 серпня на цьому місці заплановано офіційні заходи і це анулює будь-які інші домовленості.
 
 
"Було сказано, що в разі непокори передбачена насильницька евакуація. Після переговорів - ми взялися за руки, нас було 70 осіб - після цього поліцейські стали по одному витягати (людей, - ред.) за кордон, особливо поводилися жорстоко з жінками. Викручували руки, тягли за ноги ", - сказав Слусар.
 

Як передає кореспондент "Інтерфаксу" з центру Кишинева, уранці було перекрито для руху транспорту всі центральні вулиці міста. Посилені кордони поліцейських у повному спорядженні, в касках і з палицями, встановили кордони по усьому периметру центральної площі, а також навколо пам'ятника Штефану чел Маре.
 
 
Вони нікого не пускають покладати квіти до пам'ятника, чекаючи на керівництво Молдови. Керівники Молдови, згідно з програмою святкування Дня незалежності, покладатимуть квіти о 9:30 (за Києвом).
 
 
Як відомо, опозиціонери планували продовжити протест 27 серпня, коли в Молдові відзначають День незалежності.
 
Учасники акції вимагали відставки уряду, скасування закону про амністію капіталу, прийняття молдовського варіанту закону Магнітського, початку кримінального переслідування за крадіжку мільярда і визнання результатів виборів в Кишиневі, на яких перемогу здобув опозиційний лідер, голова "Платформи Гідність і правда" Андрій Нестасе.