Віктор Медведчук, «За життя» та УПЦ Московського патріархату замовили 80% «джинси» в онлайн-виданнях

16:07, 21.08.2018
Віктор Медведчук, «За життя» та УПЦ Московського патріархату замовили 80% «джинси» в онлайн-виданнях

Віктор Медведчук та очільник РПЦ Кіріл під час перемовин із представниками окупаційної адміністрації на Донбасі

Віктор Медведчук, партія "За життя" та УПЦ Московського патріархату замовили 80% "джинси" у 2 кварталі 2018 року в провідних інтернет-виданнях УНІАН, "Обозреватель", "Цензор.нет", 112.ua, "Страна.ua", ТСН.ua, "Корреспондент.net", "Українська правда", "Ліга.net", Укрінформ.

Про це повідомляє Інститут масової інформації за результатами моніторингу 23-29 липня в десяти всеукраїнських інтернет-виданнях

Зазначається, що у 3 кварталі року рівень замовних та неналежно маркованих рекламних матеріалів в Інтернет-ЗМІ зріс більш ніж удвічі.

"Якщо в другому кварталі цей показник становив 68 матеріалів, то вже в третьому їх кількість зросла до 159 матеріалів за тиждень моніторингу в десяти інтернет-ЗМІ", – інформують дослідники.

50% "джинси" стосувалися діяльності Української православної церкви Московського патріархату та Російської православної церкви. Зокрема, у новинах та компліментарних репортажах йшлось про Хресну ходу та святкування чергової річниці Хрещення Русі.

42% матеріалів з ознаками замовності були політичними, і 8% стосувалися комерційних компаній.

"Серед політичних матеріалів, найбільше джинси стосувалося діяльності партії "За життя" та її нового члена Віктора Медведчука – 30%", – повідомляють про основних політичних замовників матеріалів.

Крім того, по 7% зафіксованої "джинси" стосувались Олега Ляшка та Юлії Тимошенко, по 6% – мера Дніправ Бориса Філатова та очільника "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка.



Нагадаємо, у лютому 2017 року за Віктором Медведчуком помітили лише 2% "джинси".