У Путіна відповіли на прохання мами Олега Сенцова про помилування: він сам має попросити

08:23, 15.08.2018
У Путіна відповіли на прохання мами Олега Сенцова про помилування: він сам має попросити

Щоб розпочати процедуру помилування українського політв'язня Олега Сенцова, він сам має звернутися до президента Росії Володимира Путіна з відповідним проханням.
 
Про це йдеться у відповіді Управління з забезпечення конституційних прав громадян при Адміністрації президента Росії матері Сенцова, повідомляє "Громадське".
 
В адміністрації Путіна заявили, що прохання матері Олега Людмили Сенцової переслали до т.в.о. губернатора Ямало-Ненецького округу для його попереднього розгляду.
 
"Разом з тим пояснюємо, що відповідно до Положення про порядок розгляду клопотань про помилування в Російській Федерації,…процедура помилування починається з особистого клопотання засудженого про помилування, у якій він звертається до президента Росії в письмовій формі через адміністрацію виправної установи, де він відбуває покарання", - йдеться у відповіді.
 
У Путіна також зазначили, що остаточне рішення про помилування ухвалює президент Росії.
 
Сестра Сенцова Наталія Каплан заявила, що ця відповідь свідчить, що Олега звільняти не збираються.
 
"Реакція матері на це досить непогана. Мені здається, що вона просто не усвідомила суть документа. Ми з адвокатом будемо думати, що робити далі. Олег однозначно не буде писати прохання про помилування. Можу сказати, що така відповідь свідчить про те, що Олега відпускати не збираються", - сказала Каплан.
 
Вона нагадала, що в Адміністрації президента Росії Сенцова досі називають громадянином Росії і "дали зрозуміти, що прохання матері не спрацювало".
 
Раніше український омбудсмен Людмила Денісова попросила Росію поскоріше розглянути прохання матері Олега Сенцова про його помилування.
 
13 липня, у 42-й день народження Олега Сенцова, мати режисера попросила президента Росії Володимира Путіна помилувати її сина.
 
У вівторок 14 серпня російській правозахисниці Зої Свєтовій дозволили відвідати колонію в Лабитнангі, де утримується український політв’язень Олег Сенцов. У розмові з нею політв'язень Олег Сенцов назвав свій стан "передкритичним".