Музиканти Bandura Style закликали вступом врятувати школу кобзарів у Стрітівці

10:45, 16.07.2018
Музиканти Bandura Style закликали вступом врятувати школу кобзарів у Стрітівці

Для того, щоб коледж виконав держзамовлення і отримав бюджетне фінансування, потрібні лише 12 студентів. Фото Pinterest

Музиканти зі спільноти Bandura Style закликають урятувати від закриття Стрітівський педагогічний коледж кобзарського мистецтва на Київщині. 
 
Про це йдеться на створеній спільнотою Facebook-сторінці "Підтримай Кобзарський Коледж".
 
"Єдиний в Україні кобзарський коледж - під загрозою закриття. Основна причина - недобір: на перший курс цього року вступили лише двоє осіб. Це реальна загроза зникнення закладу за два роки, коли випустяться нинішні студенти старших курсів", - йдеться у повідомленні.
 
Для порятунку унікального навчального закладу ініціатори проекту Bandura Style та випускники коледжу, серед яких - учасники гурту "Шпилясті кобзарі", пропонують максимально поширити інформацію про вступну кампанію, щоб набрати студентів ІІ курсу (на базі 11 класів загальноосвітньої школи). Адже для того, щоб коледж виконав держзамовлення і отримав бюджетне фінансування, потрібні лише 12 студентів.
 
Прийом документів триває до 25 липня.
 
Незабаром, пообіцяли у спільноті, з'явиться й інформація щодо подальших кроків.
 
Торік на перший курс Стрітівського коледжу набрали лише 10 студентів, цьогоріч заяви подали тільки двоє. Мінімальний обсяг держзамовлення для коледжу цього року становить 12 осіб. На даний час у коледжі навчається 21 студент.
 
Стрітівський педагогічний коледж кобзарського мистецтва - єдиний в Україні музично-педагогічний заклад І рівня акредитації, який здійснює підготовку фахівців за освітньо-професійними програмами молодшого спеціаліста зі спеціалізації "Народні інструменти".
 
Стрітівська вища педагогічна школа кобзарського мистецтва була створена у серпні 1989 року на базі восьмирічної загальноосвітньої школи. Організаційно спочатку школа була структурним підрозділом Богуславського педучилища, а з 1997 року стала окремим навчальним закладом І рівня акредитації.
 
Як повідомляла "УМ", у селі Стрітівка Київської області закрили єдиний в Україні заклад, де професійно навчали кобзарському мистецтву.