У Дніпрі графіті з написом «Дивізія Галичина» замалювали героями радянських мультфільмів

08:43, 15.05.2018
У Дніпрі графіті з написом «Дивізія Галичина» замалювали героями радянських мультфільмів

Боротьба графіті у Дніпрі (фото: Юлія Рацибарська / Радіо свобода)

У Дніпрі замість графіті, яке створили на честь Дивізії «Галичина» активісти С14, стараннями місцевих художників на паркані з’явилися зображення героїв радянських мультфільмів - Гени і Чебурашки, Карлсона та Малиша, Кота Леопольда і мишенят із написом «Ребята, давайте жить дружно».

Цей проект був ініційований громадською організацією «Честь та віра», заявив у коментарі Радіо Свобода голова громадської організації Роман Горяїнов.

За його словами, мурал створювали упродовж двох днів. На створення фону використали три банки білої фарби, на сам малюнок – 60 балончиків, які придбала організація.

Як зазначив Роман Горяїнов, ініціатива не має ніякого політичного підтексту. Активісти хотіли створити позитивні зображення, щоб «зробити світ хоч трішки добрішим і світлішим».

Наприкінці квітня у Дніпрі через напис «Дивізія «Галичина» стався конфлікт між мешканцями одного з будинків на проспекті Миру та активістами організації «С14». За словами місцевих жителів, вони були обурені тим, що поблизу їхнього будинку невідомі їм особи створили графіті на честь дивізії «Галичина». Один із мешканців будинку замалював напис. Коли активісти «С14» прийшли його відновити, виникла конфліктна ситуація зі штовханиною.

Як розповіли в обласній поліції, двох активістів «С14» запросили до районного відділення поліції, де встановили їхні особи. Відомості про подію внесли до журналу єдиного обліку.

В організації «С14» підтвердили, що графіті було створене їхніми активістами. Вони не заперечують, що на місці події сталась штовханина, але зазначають, що спровокували її не члени організації, а нетверезі мешканці.