У Донецьку підірвали гранатою автобус: 2 загиблих

18:16, 12.03.2018
У Донецьку підірвали гранатою автобус: 2 загиблих

Вибух пролунав у Кіровському районі Донецька.

Злочинець з ОРЛО підірвав гранату і загинув у автобусі, до якого він забіг під час втечі від бойовиків з так званого «МВД ДНР» в окупованому Донецьку. Окрім нього загинула жінка, що приїхала з Києва. Ще шестеро пасажирів отримали поранення.

 

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України із посиланням на свої джерела на окупованих територіях у понеділок.

 

За інформацією прикордонників, ця подія на вулицях Кіровського району окупованого Донецька 9 березня.

 

Зокрема, недалеко від кав’ярні з назвою "СССР", пролунав вибух, від якого постраждали цивільні.

 

Оперативникам Донецько-Луганського управління Держприкордонслужби стало відомо, що таким чином проводилася операція з затримання молодого чоловіка, якого підозрювали в торгівлі зброєю. Саме ж затримання проводили співробітники так званого "МВД ДНР".

 

"Підозрюваний намагався сховатися від переслідувачів і зупинив бус, що проїжджав повз", - розповідають у ДПСУ. Наразі відомо, що автобус рухався в бік блокпосту бойовиків «Каргилл», що на Курахівському напрямку.

 

За їхніми даними, водій призупинився і дав молодику забратися в автівку, де сиділи цивільні. В цей момент у втікача розірвалася граната.

 

У результаті вибуху загинула жінка 1979 року народження, що приїхала з Києва на поховання дідуся, та сам підозрюваний, ще шість людей отримали поранення різного ступеня тяжкості.

 

За інформацією оперативників Держприкордонслужби, підозрюваний прибув до Донецька з ОРЛО та знаходився в розшуку за підозрою у вбивстві двох людей.

 

Прикордонники зазначили, що сепаратистські ЗМІ намагаються видати цей випадок  за диверсію ЗСУ.

 

«Подібні випадки на вулицях Донецька нині не рідкість. Громадяни часто бувають в небезпеці опиняючись у вирі «спецоперацій» горе-захисників, які не надто обтяжують себе турботою про цивільних і нерідко перебувають під дією алкогольних і психотропних речовин. Але навіть наявність втрат серед населення вони швидко подають у власні медіа, як жертви від терористичних атак, при цьому не вказуючи, що вони і є тими самими терористами», - йдеться у повідомленні.