У Києві активісти Нацкорпусу спіймали та побили комуністів із пропагандистськими листівками

15:43, 08.02.2018
У Києві активісти Нацкорпусу спіймали та побили комуністів із пропагандистськими листівками

Бійка у Києві через пропагандистські листівки (скріншот відео)

У Києві двох чоловіків, один із яких назвався комуністом, які роздавали пропагандистські листівки із написом "Чини опір нацистській окупації" та "Чини опір, будь, як він" із зображенням загиблого в одеському Будинку профспілок антимайданівця Вадима Папура, спіймали та дали декілька стусанів активісти "Національного корпусу".

Відео сутички із "комуністами-агітаторами" 7 лютого опублікував один з керівників "Нацкорпусу" Сергій Філімоненко.

За його словами, "Нацкорпус" спіймав Олександра Кононовича.

"Лідер комсомольців, андімайдановец, сепаратист і просто погана людина", - охарактеризував його Сергій Філімоненко.

"Заборонена компартія, створила в Києві організацію "антифашистський комітет України" і призначили Сашу главою. Сьогодні, вони на російські рублі, вирішили надрукувати агітацію, на якій закликають боротися з "нацизмом" і зображують на них нікого Вадима Папура, сепаратиста який загинув 2 травня в Одесі", - продовжив він.




Активісти "Національного корпусу" помітили "комуністів", коли ті роздавали листівки. "Борці із фашизмом" спробували викинути листівки, але "Нацкорпус" це помітив. Після цього почалася сутичка.

На відео із місця подій помітно, що четверо молодиків наздоганяють ще двох та валять їх наземлю. Очевидно, один із повалених - Олександр Кононович. Інший не представився та відкидав закиди у приналежності до забороненої в Україні комуністичної партії. Пізніше з’ясувалося, що то був брат Олександра Кононовича.

Їх змушували "просити вибачення в українців".

Один із чоловіків двічі отримав удари ногами в голову від особи, яка знімала відео. 




На своїй сторінці у Facebook Олександр Кононович поширив відео від Сергія Філімоненка, але "перезалите" у пабліку "Громадська гуманітарна група Віктора Медведчука. Львівщина". В коментарях журналістам він назвав напад на себе та брата "боротьбою з антифашистами".



"Це так "Національні дружини" патрулюють вулиці. Ось для чого вони створювалися. На нас напала саме "Національна дружина" – це ті, кого хочуть поставити замість поліції. Чим вони займаються? На відео все прекрасно видно – це беззаконня, це гоп-стоп. Обчистили нам кишені – ми все в поліцію заявили. Сума вкраденого – 1 100 гривень", – розповів він.

Звідки тоді взялися листівки, Олександр Кононович не пояснив.