Волонтер Леонід Краснопольський загинув під час аварії у Дніпрі

07:59, 05.02.2018
Волонтер Леонід Краснопольський загинув під час аварії у Дніпрі

Леонід Краснопольський (Леонид Краснопольский / Facebook)

Відомив волонтер Леонід Краснопольський загинув під час аварії на Набережній Перемоги в Дніпрі у неділю, 4 лютого.

Про це повідомила дружина Леоніда Краснопольського.

"Сьогодні вдень Льоня загинув у ДТП", - написала Ольга Краснопольська.

Інформацію про загибель відомого волонтера підтвердив мер Дніпра Борис Філатов.

"Так, Льоня Краснопольський загинув сьогодні в ДТП... Льоня, ортодоксальний єврей з Донецька, щирий патріот України, волонтер, дизайнер, підприємець, засновник проекту "Hunta in UA", який втік в 2014 році у Дніпро", — зазначив Борис Філатов.



Леонід Краснопольський загинув під час ДТП за участі двох автівок.

Автомобілі їхали в попутному напрямку по Набережній Перемоги в бік кільця. Леонід Краснопольський, який кермував Kia, здійснював розворот вліво, коли у нього врізалася Toyota Prado та протаранила автомобіль в бік.

Внаслідок удару ліва сторона кузова "Kia" сильно деформувалася, а водій отримав травми, не сумісні з життям. Медики, прибувши на місце аварії, констатували смерть.



Леонід Краснопольський народився 1971 року в Донецьку. Він був дизайнером одягу та працював в індустрії моди. До свого 48-річчя він не дожив усього 5 днів.

У 2014 році Леонід та Ольга Краснопольські допомагали українським військовим на блокпостах. Через це на них написала донос донька однієї із співробітниць фабрики із пошиття одягу, яку мав у Донецьку загиблий.

Через це Леонід Краснопольський потрапив "на підвал" до терористів, де провів 4 дні. Після цього родина переїхала до Дніпра, де відкрила нову фабрику із виробництва одягу, відому під брендом "Huntainua".

Одним із принципів роботи нового бізнесу Леоніда Краснопольського була постійна допомога військовим. Наприклад, він завжди зазначав, що "П'ятниця належить шпиталю" та передавав кошти на лікування, одяг та багато необхідних речей пораненим військовим, яких привозять у госпіталь часто не те що з мінімумом речей, інколи їх взагалі нема  - тільки лікарняне простирадло, бо решту закривавлених речей розрізали та викинули при евакуації пораненого.

У соцмережах він часто розповідав про свою проукраїнську позицію та про полон у терористів.