Максим Липка загинув у бою на шахті «Бутівка»

15:51, 30.12.2017
Максим Липка загинув у бою на шахті «Бутівка»

Максим Липка з села Рівне назавжди лишився 25-річним.

Молодший лейтенант Максим Липка загинув від ворожої кулі під час обстрілу позицій ЗСУ поблизу шахти «Бутівка», яка знаходиться між Авдіївкою та окупованим Донецьком, в п’ятницю. Воїну було 25 років.

 

Про це повідомляють волонтери в суботу.

 

Відомо, що Максим Липка був уродженцем села Рівне, яке розташоване в Новоукраїнському районі Кіровоградської області.

 

У прес-службі міськради Новоукраїнки підтвердили інформацію про смерть Максима Липки, дату похорон захисника України обіцяють повідомити пізніше.

 

«Новоукраїнська міська рада та її виконавчий комітет висловлюють щирі співчуття рідним та близьким Максима Липки», - йдеться у повідомленні.

 

Інформацію про загибель воїна від вогнепального поранення також підтвердив речник Міноборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк, щоправда, традиційно не оприлюднивши прізвище.

 

"Вчора під час бойових дій від смертельного вогнепального поранення загинув один український військовий. Це сталося поблизу шахти Бутівка. Ще двоє військових отримали  поранення біля Кам’янки і Катеринівки", - зазначив пан Гуцуляк.

 

За його словами, поблизу шахти Бутівка ворог здебільшого застосовував великокаліберні кулемети, гранатомети різних типів та стрілецьку зброю, включно зі снайперською.

 

На сторінці Максима Липки у Facebook  є лише одна світлина захисника України з прапором, на якій він вдягнений ще у форму ЗСУ старого зразка «дубок».