Генпрокуратурі знадобиться місяць на експертизи щодо розстрілу в Княжичах

12:54, 11.12.2016
Генпрокуратурі знадобиться місяць на експертизи щодо розстрілу в Княжичах

Юрій Луценко розказав про перспективи слідства розстрілу у Княжичах.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що наразі ще не готові результати експертиз, що проводяться у справі з перестрілкою в селі Княжичі Київської області, внаслідок якої загинули п'ятеро правоохоронців.

"Ще немає результатів балістичної і трасологічної експертиз, як правило, це досить тривалий час, мінімум місяць", - сказав Генпрокурор, відповідаючи на запитання журналістів.

За його словами, слідство опрацьовує псевдопомилкове пограбування будинку біля поста розвідки Державної служби охорони.

"У будинку біля поста розвідки ДСО виявила східці, розкриті вікна. А пізніше вже слідство встановило пограбування. Там немає пограбування – там пил не стертий, тільки відкрито пару ящиків і забрано пару малоцінних речей. Це наводить нас на думку, що було псевдопограбування. Це одна з версій, яку ми відпрацьовуємо", - прокоментував Луценко.

Генпрокурор наголосив, що хоч би які події відбувалися в цьому будинку, немає "причинно-наслідкових зв'язків із безграмотною, бездумною командою йти звільняти двох затриманих поліцейських, не визначивши, хто ж їх захопив".

При цьому ГПУ виправдовує дії спецпризначенців.

"КОРД діяв так, як його вчили, але перед ним мала піти розвідка", - стверджує Луценко.

Як відомо, спецоперації Нацполіції України і Корпусу оперативно-раптової дії із затримання грабіжників в селі Княжичі під Києвом рано вранці 4 грудня сталася перестрілка з працівниками Броварського відділу поліції охорони Управління поліції охорони, під час якої загинуло 5 правоохоронців.

6 грудня Луценко повідомив, що слідчі Генпрокуратури вбачають у діях правоохоронців, які координували цю операцію, ознаки злочинної недбалості, яка призвела до особливо тяжких наслідків.

Як повідомляла "УМ", напередодні Юрій Луценко визнав, що спецпідрозділ КОРД приїхав на неслужбовому автомобілі.

А от міністр МВС Арсен Аваков досі МВС досі не надав офіційного пояснення, чому спецоперація, в якій були задіяні співробітники Нацполіції, СБУ і ГПУ, переросла в трагедію.