Джонсона закликали негайно розглянути пакет допомоги Ізраїлю й Україні – лист конгресменів

18:26, 15.04.2024
Джонсона закликали негайно розглянути пакет допомоги Ізраїлю й Україні – лист  конгресменів

Лист до спікера Джонсона оприлюднив конгресмен Джош Готтгеймер. (facebook.com/RepJoshG)

Відкритий лист із закликом до спікера Майка Джонсона негайно внести на розгляд ухвалений Сенатом законопроєкт із допомогою Ізраїлю та Україні підписали 91 конгресмен США з обох партій.

 

Як інформує Україна молода, текст листа оприлюднив один із підписантів, конгресмен Джош Готтгеймер на своїй офіційній сторінці.

 

"Цими вихідними іранський режим запустив сотні безпілотників, крилатих і балістичних ракет безпосередньо по нашому ключовому демократичному союзнику на Близькому Сході – Ізраїлю.

 

Час має велике значення, і ми повинні забезпечити доставку необхідної допомоги Ізраїлю та іншим нашим демократичним союзникам, перед якими постали загрози з боку наших противників по всьому світу", - йдеться в листі.

 

Відтак, у листі міститься заклик до спікера "внести пакет із додатковим фінансуванням, ухвалений Сенатом, на розгляд для негайного голосування", після повернення до роботи в понеділок.

 

Законодавці наголошують, що цей законопроєкт отримав переважну двопартійну підтримку 70 зі 100 голосів у Сенаті, і якщо він буде внесений до нижньої палати в понеділок, то може надійти на підпис президенту ввечері того ж дня.

 

Нагадаємо, Сенат США ухвалив у лютому законопроєкт із додатковим фінансуванням потреб національної безпеки Америки загальною сумою близько 95 мільярдів доларів.

 

Як повідомляла "УМ", пакет включає допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню, а також виділення коштів на інші потреби, пов'язані з інтересами нацбезпеки США. Водночас, спікер Палати представників Майк Джонсон відмовляється просувати документ в Палаті представників.