Владу не цікавлять проблеми військових, які воюють понад 2 роки – Інна Совсун

21:31, 14.04.2024
Владу не цікавлять проблеми військових, які воюють понад 2 роки – Інна Совсун

Держава скочується до зневажливої риторики по відношенню до найкращих своїх синів та доньок. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Народна депутатка від фракції «Голос» Інна Совсун після скандальних заяв ексзаступниці міністра оборони Ганни Маляр вважає, що все це засвідчує лише одне: влада не рахується з інтересами військових, які захищають країну з першого дня вторгнення.

 

Як інформує Україна молода, про це обраниця, чоловік якої пішов на фронт 24 лютого 2022 року, заявила в ефірі “Прямого” в неділю.

 

“Те що ті військові які почали захищати країну в перший день чи в перший тиждень, чи в перший місяць повномасштабного вторгнення вони є математичною меншістю, тому влада вирішила що їхніми голосами, позиціями та інтересами можна знехтувати, тому що більшість голосів на майбутніх виборах вони отримають від тих,хто зараз не хоче мобілізовуватися”, – сказала нардепка.

 

На її думку, такі заяви більше мають політичний характер, ніж військовий.

 

“Влада порахувала в армії зараз є мільйон, ну нехай півмільйона тих які служать від початку повномасштабного вторгнення, ну нехай у них є ще якісь родини це все одно менше ніж решта населення, яке зараз проти мобілізації й тому вирішили що інтереси цих просто математично менші ніж інтереси іншої групи населення”, – вважає пані Совсун.

 

Вона наголосила, що це неприйнятно та безвідповідально.

 

“Я не кажу про те що треба провести мобілізацію вже тут і зараз я прекрасно розумію що це одразу неможливо, але для того аби у людей була якась надія для того аби у родин цих була якась надія що вони зможуть повернутися та їх хтось замінить про це треба починати говорити вже тут і зараз.

Це те що ми побачили на обговоренні закону про мобілізацію, так про “примарну демобілізацію” через 36 місяців - це є свідченням для тих хто чекає, для тих хто воює що їхні інтереси просто не такі важливі”, – наголосила народна обраниця.

 

Також Інна Совсун вважає, що своїми скандальними заявами колишня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повторює російську пропаганду та судячи з усього представляє позицію військового керівництва України по відношенню до військових.

 

“Я почула слова, які я би ніколи не думала, що почую в ефірі телебачення від людини, яка була однією з очільниць міністерства оборони. Це слова про те, що мій чоловік, як і інші чоловіки, які пішли захищати країну в перші дні повномасштабного вторгнення, повинні були прочитати законодавство і розуміти, що це мовляв до кінця війни. І не повинні зараз “скиглити” про те, що необхідна демобілізація. Це дуже неочікувано було, мʼяко кажучи”, – заявила депутатка.

 

За її словами, такі заяви розганяють російські боти в соцмережах.

 

“Я бачу розганяють російські боти в соцмережах тезу на кшталт “я вас туди не посилав” і так далі. Але коли цю тезу в ефірі телебачення говорить людина, яка півтора роки говорила від імені Міноборони і зараз представляє позицію військового керівництва, це мене мʼяко кажучи шокувало як депутатку та жінку, яка понад два роки чекає чоловіка, який регулярно буває в дуже гарячих точках на війні.

 

Мені видається, що це дуже показово і вся дискусія про мобілізацію звелась до того, що такі формулювання стали можливими. Коли держава скочується до такої риторики по відношенню до найкращих своїх синів та доньок, які пішли захищати країну в перші дні війни, це насправді є свідченням якогось колапсу в управлінні всіма процесами, в тому числі мобілізацією”, – заявила вона.

 

Як повідомляла «УМ», днями Ганна Маляр у телеефірі посварилася з Інною Совсун під час обговорення теми демобілізації військових.

 

“Немає чого скиглити оборонцям — вони ж мали читати Конституцію і знали, що воювати потрібно буде до закінчення воєнного стану”, – доволі жорстко висловилася Маляр.