Дуда закликає країни НАТО збільшити виробництво боєприпасів для стримування рф

14:38, 12.04.2024
Дуда закликає країни НАТО збільшити виробництво боєприпасів для стримування рф

Анджей Дуда на 9-му саміті Ініціативи трьох морів у Вільнюсі. (Фото Офісу президента)

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що Європа повинна об’єднати зусилля зі США, щоб виробляти більше артилерійських боєприпасів для забезпечення безпеки й стримування росії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Канцелярія президента Польщі.

 

«Уся Європа повинна об'єднати зусилля зі Сполученими Штатами, щоб виробляти більше снарядів, особливо артилерійських. Це необхідно для забезпечення нашої безпеки», - наголосив пан Дуда.

 

За його словами, якщо НАТО дійсно хоче стримувати потенційні напади, то їй доведеться виробляти стільки ж боєприпасів, скільки й росія.

 

Президент Польщі назвав наявні в країнах НАТО боєприпаси абсолютно недостатніми.

 

Дуда також закликав до "жорсткої політики щодо збільшення оборонного потенціалу на Заході".

 

На його переконання, це - найважливіше завдання, що стоїть сьогодні перед країнами НАТО, зокрема і перед країнами Центральної Європи.

 

"Це і підтримка України дозволить нам мирним шляхом захистити себе від російського імперіалізму", - додав Дуда.

 

Зауважимо, що напередодні, на 9-му саміті Ініціативи трьох морів у Вільнюсі, президент Польщі обговорив на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Вільнюсі передачу Україні радянських ракет для систем протиповітряної оборони.

 

«Є ще ракети з радянських часів, вони наразі є у запасах Польщі. Ми обговорювали їхню передачу на користь протиракетної оборони України. Я буду продовжувати говорити на цю тему з міністром національної оборони, коли повернусь у Варшаву», - розповів Дуда.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський на саміті Ініціативи трьох морів у Вільнюсі обговорив військову допомогу з лідерами кількох країн-членів ЄС.