Туск не дозволить антиукраїнські настрої в уряді

14:45, 13.01.2024
Туск не дозволить антиукраїнські настрої в уряді

Прем'єр Польщі Дональд Туск не дозволить, щоб в його уряді хтось будував свою позицію на антиукраїнських настроях. (tvn24.pl)

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що наразі не має виникати ніяких сумнівів щодо прихильності до України у той час, коли вона протистоїть російські агресії, а Європа - у відносній безпеці.

 

Як інформує Україна молода, про це Туск заявив у інтерв'ю TVN24.

 

На його думку, польська партія "Право і Справедливість" в попередньому уряді "намагалася грати на антиукраїнських нотах" в останні місяці виборчої кампанії.

 

Втім, нині особисто прем'єр не дозволить, щоб в його уряді хтось будував свою позицію на антиукраїнських настроях.

 

"Тому що, коли йдеться про війну і нашу прихильність, як і всього західного світу, до України в її протистоянні з орсією, тут не може бути жодних сумнівів. Україна у війні з росією потребує допомоги від нас і всього світу. Тому що насправді, поки Україна воює з росією, ми у відносній безпеці", - пояснив пан Туск.

 

За його словами, в будь-якій ситуації завданням Польщі буде протистояти зневірі, коли мова йде щодо допомоги Україні. У зв'язку з цим він активно працює з європейськими партнерами.

 

Водночас він зауважив, що російська федерація перевела свою економіку на "військові рейки", через що війна може тривати довго.

 

"Європа повинна відповісти на цей виклик і інвестувати більше грошей, щоб купувати зброю і підвищувати обороноздатність Європи. Ми не можемо вдавати, що нічого не відбувається. У такому питанні, як озброєння і підтримка України у війні, не може бути жодних вагань. Для мене це незаперечний факт", - додав він.

 

Як повідомляла «УМ», після масованої ракетної атаки України російськими терористами 2 січня високопосадовці Польщі та Словаччини закликали світ надати Києву далекобійні ракети.