Удар по Чернігову: волонтерка Берлінська закликає не маніпулювати щодо виставки дронів

16:02, 19.08.2023
Удар по Чернігову: волонтерка Берлінська закликає не маніпулювати щодо виставки дронів

Росіяни завдали удару балістичною ракетою по центру Чернігова під час виставки виробників дронів DemoDay. (facebook.com/masher.berlinska)

Відома волонтерка, керівниця проєкту Victory Drones благодійного фонду Dignitas Марія Берлінська закликає не займатися маніпуляціями через проведення виставки дронів на момент ракетного удару по центру Чернігова у суботу.

 

За словами організаторки виставки, у мережі розганяють паніку, пов’язуючи сьогоднішній удар рф по Чернігову із анонсованим проведенням там виставки українських виробників дронів.

 

Як інформує Україна молода, про це Марія Берлінська написала у соцмережах.

 

«По ситуації в Чернігові. І для уникнення маніпуляцій, якими вже хайпують деякі блогери.

 

1. Удар був, але де і коли - мають заявити офіційні органи.

 

2. Як тільки оголосили повітряну тривогу, захід зупинили і учасникам було кілька разів оголошено про необхідність піти в укриття.

 

3.На жаль, частина людей все одно пішли на вулицю.

 

4. Всі, хто пішли в укриття, цілі. Я особисто зайшла в укриття за хвилину до удару.

 

5. Захід було заздалегідь офіційно узгоджено з місцевою владою, місце було надано місцевою владою.

 

6. Анонс, що буде захід, був у відкритому доступі. Але конкретне місце повідомили лише(!) зареєстрованим перевіреним учасникам за лічені години до заходу. Всі дані учасників надано відповідним органам.

 

7.Зараз працюємо з СБУ, надаємо всі необхідні дані для оперативного розслідування», - поінформувала волонтерка.

 

За її даними, до цього за погодженням з місцевою владою заходи проводились в Києві, Львові, Дніпрі, Харкові.

 

У пункті 8 свого допису пані Берлінська закликала українців: «Прохання не займатися маніпуляціями і не писати нічого до моменту, поки не буде офіційної інформації».

 

Зауважимо, що під постом Берлінської чимало українців у коментарях, як підтримують волонтерку (мовляв, винен в усьому лише агресор), так і навпаки. Опоненти закидають одній з організаторок виставки, що цей захід не варто було проводити у центрі Чернігова, неподалік від кордону з росією.

 

На думку останніх, організаторів виставки дронів та чиновників, які дали дозвіл на це, варто притягнути до кримінальної відповідальності.

 

 

Як повідомляла «УМ», Драматичний театр у центрі Чернігові знищено ракетним ударом російських терористів у День Преображення Господнього в суботу, 19 серпня.

 

У вихідний святковий день в центрі Чернігова гуляли сотні людей з дітьми. Поруч із драмтеатром розташована П'ятницька церква XI століття, де на момент ракетної атаки  було багато людей, які освячували яблука на службі.

 

За даними МВС, кількість жертв зросла до 7, ще 90 людей поранено. 

 

Росіяни завдали удару балістичною під час виставки виробників дронів DemoDay. На виставці мали були присутні українські виробники безпілотників, представники льотних шкіл та військові, які застосовують дрони на фронті