Справу Володимира Омеляна скерували до суду

17:12, 22.02.2019
Справу Володимира Омеляна скерували до суду

(фото 112.ua)

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала обвинувальний акт стосовно міністра інфраструктури Володимира Омеляна до Солом’янського районного суду Києва.  

 

Про це повідомляє прес-служба НАБУ

 

Йому інкримінується незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації (ч.3 ст.368-2 та ст.366-1 Кримінального кодексу України).

 

Як встановило слідство, у 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури України, Володимир Омелян набув у власність активи, "законність підстав отримання яких не підтверджено доказами, та вартість яких значно перевищує його законні доходи". Йдеться про новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску та готівку в сумі 90 тис. доларів  та 25 тис. євро. 

 

Крім того, детективи НАБУ встановили факти внесення міністром інфраструктури недостовірних відомостей до декларацій осіб, "уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування".

 

"Так, у е-декларації за 2015 рік вартість незадекларованих міністром активів, які знаходяться у власності чи користуванні, а також видатків становила щонайменше 3,034 млн грн, у 2016 — понад 8,024 млн грн", - заявляють в НАБУ.

 

Як йдеться в повідомленні, у декларації за обидва роки Володимир Омелян "умисно не вніс інформацію про позашляховик BMW X5, фактичним власником якого, за версією слідства, він є. Також не відображені в е-декларації за 2015 рік видатки на оренду будинку, в якому фактично проживав міністр та члени його родини". Роком пізніше міністр не задекларував факт постійного користування у 2016 році іншим заміським будинком та земельною ділянкою.

 

 

                                                                  

 

 

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснювали з травня 2017 року.

 

13 вересня 2018 року міністру інфраструктури України повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.368-2 та ст.366-1 ККУ.

 

6 листопада 2018 року стороні захисту надано доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.