Окупанти Донецька хочуть прямого діалогу з Києвом

11:19, 21.02.2019
Окупанти Донецька хочуть прямого діалогу з Києвом

(фото з відкритих джерел)

Ватажок визнаного в Україні терористичним угруповання "ДНР" Денис Пушилін заявив про готовінсть вести "прямий діалог" з Києвом.

 

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на сайти бойовиків та російські інформаційні ресурси.

 

"Донбас послідовно виступає за продовження переговорів в Мінську, всіляко підтримуємо ініціативу українських опозиційних політиків до інтенсифікації переговорів. Висловлюємо готовність до переговорів – відновлення прямого діалогу з Києвом", – заявив Денис Пушилін.

 

Він також сказав, що звертається до канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Емманюеля Макрона, щоб вони "вплинути на президента України Петра Порошенка та посприяли в організації прямих і продуктивних переговорів".

 

У Кремлі неодноразово заявляли, що офіційний Київ має вести прямі переговори про мир на Донбасі з ватажками угруповань "ДНР" та "ЛНР" як з "легітимною владою" цих регіонів. Україна ж веде переговори про врегулювання ситуації на сході України лише у форматі Тристоронньої контактної групи, де має свого представника і ще кілька переговорників у підгрупах. Крім того, Україна є учасником переговорів у "нормандському форматі".

 

Як повідомляла УМ, окупанти ДНР заявили, що на влаштованих ними незаконних "виборах" переміг діючий ватажок Денис Пушилін. В ЛНР же "переможцем" став ватажок бойовиків Леонід Пасічник.