Тимошенко, Садовий, Зеленський і Гриценко підписали меморандум про чесні вибори (відео)

11:31, 08.02.2019
Тимошенко, Садовий, Зеленський і Гриценко підписали меморандум про чесні вибори (відео)

У документі підкреслюється, що всі спроби сфальсифікувати вибори в Україні завжди закінчувалися трагічно для тих, хто намагався це зробити (кадр 1+1)

Кандидати в президенти Юлія Тимошенко, Володимир Зеленський, Анатолій Гриценко, Андрій Садовий, а також Олександр Шевченко та Віктор Бондар у четвер, 8 лютого, підписали меморандум "За чесні вибори".
 
Документ підписали вони в ефірі" 1 + 1.
 
Як повідомляє телеканал, ініціатива "За чесні вибори" покликана захистити право українців на чесні вибори і, як наслідок, захистити демократичний шлях розвитку України.
 
Підписанти закликали інших кандидатів, політиків, громадських лідерів, волонтерів, всіх громадян України приєднатися до ініціативи "За чесні вибори".
 

"Ми закликаємо також кожного громадянина України не дати втягнути себе в процес фальсифікації виборів і повідомляти про всі факти і спроби фальсифікацій в координаційну раду, яка в найближчі дні буде створено нашими політичними силами. Ми також звертаємося до наших міжнародних партнерів із закликом допомогти захистити вільний вибір українського народу", - вказується в тексті меморандуму.
 
У ньому підкреслюється, що всі спроби сфальсифікувати вибори в Україні завжди закінчувалися трагічно для тих, хто намагався це зробити.
 
"Це не вдасться нікому зробити і зараз. Україна не Росія", - йдеться в документі.
 
Раніше Верховна Рада проголосувала за недопуск спостерігачів від Росії для спостереження за виборами в Україні. У Росії заявили, що наполягатимуть на дотриманні її прав на здійснення спостереження за виборами.