Уляні Супрун за позовом Ігора Мосійчука тимчасово заборонили очолювати МОЗ

13:16, 05.02.2019
Уляні Супрун за позовом Ігора Мосійчука тимчасово заборонили очолювати МОЗ

(фото: прес-служба Міністерства охорони здоров'я)

Окружний адміністративний суд Києва заборонив очільниці Міністерства охорони здоров'я Уляні Супрун виконувати обов'язки міністерки охорони здоров'я до кінцевого рішення суду.
 
Відповідний позов, ухвалений судом, подав депутат "Радикальної партії Олега Ляшка" Ігор Мосійчук - про нібито некомпетентність Уляни Супрун на посаді.
 
Водночас активісти висловлюють підтримку Уляні Супрун і зазначають, що рішення щодо Уляни Супрун раніше виніс той самий суд, який відновив Романа Насірова на посаді.
 
У мережі також запустили відповідний хештег - #ПідтримуюСупрун.
 
Як у Фейсбуку повідомив Ігор Мосійчук, він звернувся до суду за дорученням Олега Ляшка. "Боротьба за життя і здоров’я українців триває!", - стверджує у своїй заяві депутат.
 

У свою чергу глава Центру протидії корупції Віталій Шабунін відзначив, що це "той самий реформований київський адмінсуд, який повернув на посаду Насірова".
 
Він додав, що з великою вірогідністю той же реформований суд 15 лютого взагалі зніме Супрун з посади.

 
Водночас у мережі запустили хештег "ПідтримуюСупрун". Зокрема до нього долучився голова громадської організації "Небайдужі" та колишній лідер одеського "Правого сектора" Сергій Стерненко із проханням "висловити також свою думку з приводу цієї ганебної ситуації".
 

 

У Міністерстві охорони здоров'я ж повідомили, що консультуються з юристами через заборону суду Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра. Про це йдеться на сторінці відомства у Facebook. Зазначається, що про рішення суду там дізнались зі ЗМІ.

 

Нагадаємо, Уляну Супрун вже намагалися відсторонити від посади в профільному комітеті Верховної Ради за ініціативою Ольги Богомолець. Сама Уляна Супрун назвала тоді вимогу її звільнення "радянським фідбеком".
 
Зауважимо, що Уляна Супрун була призначена тимчасово виконувати обов’язки міністерки у серпні 2016 року. Верховна Рада та Кабінет міністрів досі не спромоглися затвердити її на посаді очільниці медичного відомства, однак за цей час депутати проголосували за медичну реформу, перший етап якої - вибір сімейного лікаря - стартував 2 березня 2018 року.