Трамп не потиснув руку Путіну на саміті G20

10:41, 01.12.2018
Трамп не потиснув руку Путіну на саміті G20

Дональд Трамп не потиснув руку Володимиру Путіну (скріншот відео)

Президент США Дональд Трамп демонстративно ігнорував Володимира Путіна та не потиснув йому руку, коли зупинився навпроти нього для спілкування і рукопотискання з іншими учасниками форуму "Великої двадцятки", які зібралися для спільного фотографування.

Як зазначає ТСН, за церемонією фотографування з прес-центру спостерігали десятки журналістів. Лідери G20 мали встати на подіум для спільного фото.

Володимир Путін піднявся на нього трохи раніше, а Дональд Трамп просто пройшов повз російського президента, вітаючись за руку з іншими гостями.

Після протокольного фото лідери G20 перейшли в зал першого пленарного засідання.

Володимир Путін йшов одним з перших, президент США — на відстані від нього. У залі засідань Путін привітався лише зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії. Тим часом Трамп вітався за руку та спілкувався то з одним, то з іншим закордонним керівником.

Дональд Трамп відмінив заплановану зустріч із Володимиром Путіном через напад і захоплення в полон поблизу анексованого Криму українських моряків.

"На підставі того, що сталося з кораблями і з моряками, це була єдина причина", – заявив про причини скасування зустрічі президент США після зустрічі з прем'єром Японії Сіндзо Абе в Буенос-Айресі.

Нагадаємо, під час святкування завершення Першої світової війни у Франції Володимир Путін дозволяв собі запізнитися на протокольне фотографування. Проходячи повз Дональда Трампа, президент Росії отримав фамільярне вітання від свого американського колеги.

Як повідомляла "УМ", Ангела Меркель планує провести розмову з Володимиром Путіним через блокування українських портів на Азові та неприхованої агресії проти України.