Росія пропонувала обміняти Донбас на Крим: інсайд із Мінських переговорів від Романа Безсмертного

12:50, 10.11.2018
Росія пропонувала обміняти Донбас на Крим: інсайд із Мінських переговорів від Романа Безсмертного

Українські переговорники відкидали пропозиції добровільно віддати Росії свої території

Екс-представник України в Тристоронній контактній групі в Мінську Роман Безсмертний розповів, що Росія пропонувала віддати Крим в обмін на припинення окупації частини Донбасу.

Про це він сказав в ефірі каналу "112", йдеться на сайті Рамана Безсмертного.

"Такі розмови справді велися під час роботи Тристоронньої контактної групи. Особливо, коли учасники виходили відпочити, ця тема звучала постійно. Зазвичай російська сторона доповнювала це словами "Вы же понимаете, что вопрос Крыма уже не будет рассматриваться". І це постійно та нав’язливо повторювалося", - розповів Роман Безсмертний.

Він додає, що українські переговорники відкидали пропозиції добровільно віддати Росії свої території.

"Треба розуміти, що з російського боку ми маємо справу з дуже добре підготовленими в диверсійно, інформаційно та оперативному плані людьми, які пройшли і нинішню, і радянську розвідувальну, КДБ-шну школу. Тому тут треба бути вдвічі уважним і обережним при проведенні таких розмов", - зауважив політик.

При цьому він наголошує, що говорячи про окупацію Донбасу, потрібно розуміти, що йдеться і про окупацію Криму.

Як відомо, 8 листопада представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи в Мінську Євген Марчук заявив, що йому надходили пропозиції "зняти питання Криму" для закінчення війни на Донбасі.

Нагадаємо, Леонід Кучма покинув Тристоронню контактну групу.