Гриценко не об’єднуватиметься з Тимошенко на виборах-2019, але запрошує її на дебати

21:45, 09.11.2018
Гриценко не об’єднуватиметься з Тимошенко на виборах-2019, але запрошує її на дебати

Гриценко не проти посперечатися з Тимошенко щодо поглядів на державний устрій (фото: kievvlast.com.ua)

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко заявив, що не збирається об'єднувати зусилля з лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко.
 
Таку заяву він зробив в ефірі "Радіо НВ".
 
На питання, чи існує ймовірність об’єднання з Тимошенко, Гриценко відповів: "Коротка відповідь. Ні". Він наголосив, що це стосується співпраці як у висуванні єдиної спільної кандидатури на президентських виборах-2019, так і у співпраці на парламентських виборах-2019.
 
"Але є принципові речі, там, де ми могли б об'єднати зусилля з Юлією Володимирівною Тимошенко - це роз'яснити нашим громадянам ключові відмінності в наших програмах, в ціннісних установках", - сказав Гриценко.
 
Зокрема, лідер "Громадянської позиції" запросив Тимошенко до відкритої дискусії на будь-якому майданчику.
 
"Ми маємо з нею принципово різні погляди на те, якою має бути конституція", - додав Гриценко.
 
"Я гарантую абсолютно шанобливе, ввічливе ставлення, не буде ніяких нападів і образ. Але оскільки ми з нею маємо принципово різні погляди на те, якою має бути Конституція, - а це важливий, основний закон нашої країни, - вона хоче зробити ставку на канцлера, на парламент, а я вважаю, що це повинен бути всенародно обраний президент. Це, мені здається, була б абсолютно нормальна співпраця в форматі публічних дебатів. Для того, щоб люди потім визначилися", - додав Гриценко.
 
Раніше Анатолій Гриценко спростував чутки про те, що він зніметься з виборів на користь Порошенка. Керівником його передвиборчого штабу був призначений Олег Канівець.
 
Зазначимо, лідер "Самопомочі" Андрій Садовий також відкинув можливість об'єднатись з Тимошенко, назвавши її пропозицію про співпрацю "нещирою технологією".