Скандал у «Самопомочі»: Сергій Гусовський розповів про ультиматум і президенські амбіції Соболєва

13:57, 10.09.2018
Скандал у «Самопомочі»: Сергій Гусовський розповів про ультиматум і президенські амбіції Соболєва

Депутат не виключає, що в Соболєва є амбіції балотуватися в президенти (фото: facebook.com / Сергій Гусовський)

Депутат Київради Сергій Гусовський заявляє, що нардеп Єгор Соболєв погрожував піти з "Самопомочі", якщо не будуть виключені з партії певні столичні депутати.
 
Про це він розповів в інтерв’ю "Українській правді" під назвою "Київ без обличчя. Як "Самопоміч" позбулася Гусовського".
 
"Я знаю, що Єгор Соболєв ставив ультиматум, що, якщо не будуть звільнені ті, хто голосував за 10 соток Марченка, то він піде з "Самопомочі". Я не виключаю, що в нього є амбіції балотуватися в президенти", - сказав Гусовський.
 
При цьому він не зміг відповісти, чи голова "Самопомочі" Андрій Садовий піде на президентські вибори.
 
"Я вам можу дуже щиро сказати, що навіть гадки не маю. Я думаю, що рішення буде озвучено в самий останній момент… Андрій Іванович зараз робив вояж по Україні, зустрічався в різних містах. У принципі, з цього можна зробити висновки, що це підготовка до президентської кампанії. Але, наприклад, є ще Оксана Сироїд - людина амбітна, юрист, коментує багато питань", - сказав Гусовський.
 
Він також додав, що з Романом Марченком, через якого і виник скандал, познайомився, коли формували команду на вибори в 2015 році.
 
Гусовський переконує, що під час виділення землі Марченку не порушували закон, а з фракції його виключили, бо "ми не слухаємося телефонного дзвінка".
 
Він додав, що не готовий скласти мандат, бо його "вручала не партія", але озвучив можливі формати роботи у Київраді.
 
"Може бути вихід з фракції і, відповідно, перебування в позафракційному форматі, це може бути формування депутатської групи. У нас третина членів фракції - це юристи. Я гарантую, що ми сформуємо якісну позицію і в понеділок приймемо рішення", - підсумував Гусовський.
 
Нагадаємо, 6 вересня виконавчий комітет "Об’єднання "Самопоміч" повідомив, що виключив депутатів Київради Сергія Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука з членів партії. Причиною виключення назвали "завдання значної шкоди репутації політичної сили".
 
Але виключений з "Об’єднання "Самопоміч" депутат Київради Сергій Гусовський вважає, що насправді причиною такого рішення став страх керівництва партії на початку виборчих перегонів.