Тимошенко звинуватила Порошенка в бажанні скасувати вибори (відео)

15:46, 05.07.2018
Тимошенко звинуватила Порошенка в бажанні скасувати вибори (відео)

Юлія Тимошенко та Петро Порошенко (фото: Дзеркало тижня)

Петро Порошенко має намір розв’язати повномасштабну війну, щоб не проводити вибори президента. В таких намірах діючого главу держави звинуватила депутатка Юлія Тимошенко, яка наразі є головним його опонентом на виборах 2019 року

"Порошенко хоче в принципі не проводити вибори президента. Зараз розпочався глибокий переговорний процес із тими, хто нібито очолює "ЛНР-ДНР" - тобто, по суті, з людьми, які сьогодні окупували частину України. Порошенко хоче ініціювати початок великої війни", - сказала вона в ефірі програми «Доброго ранку, Країно».

При цьому Тимошенко у своєму виступі жодним чином не згадала Росії та її президента Володимира Путіна, який, як відомо, розв’язав у 2014 році російсько-українську війну, що триває і досі.

Натомість Тимошенко звинувачує саме Порошенка в намірах посилити ескалацію зовнішнього конфлікту.

"Він хоче, щоб усе горіло. На цьому він хоче вводити воєнний стан і не проводити вибори у принципі. Це вкрай небезпечний план, який поки що Петро Порошенко думає реалізувати в Україні", - сказала народна депутатка, зазначивши, що має намір не дати цього зробити.
 



На нападки на президента зреагувала віце-спікер Ірина Геращенко, нагадавши Тимошенко про те, що Україна та український президент ні на кого не нападали.

"До уваги опозиційних політиків, які жодного разу не були на фронті. Війна вже триває, якщо ви в вашій Кончі Заспі цього не знаєте. Україна і український президент ні на кого не нападали. Натомість РФ і ваш друг російський президент Путін напали на Україну, анексували Крим і окупували частину Донбасу. Щодня порушується режим тиші, щотижня гинуть українські воїни і цивільне населення", - написала вона у Facebook.

Як відомо, 15 липня 2018 року Юлія Тимошенко по суті розпочала свою передвиборчу кампанію на пост президента, проголосивши «Новий курс країни».

Сьогодні Україна відзначає 4 річницю з дня звільнення Слов’янська, а також з дня окупації українського міста Донецька підконтрольною Кремлю бандою Ігоря Стрєлкова-Гіркіна.

За останні два місяці відбулося загострення боїв на лінії фронту: у травні та червні Україна втратила удвічі більше хлопців на війні, ніж за попередні два місяці