Аваков готує сили МВС до поліцейських операцій на Донбасі

20:29, 06.04.2018
Аваков готує сили МВС до поліцейських операцій на Донбасі

Керівництво МВС під час зустрічі з делегацією Американської ради із зовнішньої політики. (Фото МВС України)

Підрозділи МВС готуються до операцій з деокупації непідконтрольних територій на Донбасі.

 

Про це заявив міністр внутрішніх справ під час зустрічі з делегацією Американської ради із зовнішньої політик, йдеться у повідомленні МВС у п’ятницю.

 

"Сьогодні ми розглядаємо кілька варіантів розвитку сценарію на сході. Ми розуміємо, що звільнення території Донбасу та відновлення контролю над східним кордоном буде поліцейською операцією з залученням миротворчих сил, а не військовою", - сказав Арсен Аваков.

 

За його словами, "сили МВС - поліція та гвардія - готуються до цього варіанту".

 

Арсен Аваков підкреслив, що в умовах російської агресії особливо помітною є ефективність роботи Національної поліції.

 

Наприкінці зустрічі Арсен Аваков висловив подяку Уряду США за чітку позицію у протидії російській агресії: «Ми розуміємо, що деякі європейські компанії співпрацюють з РФ попри офіційну позицію Брюсселю. Америка ж має дуже чітку позицію відносно російсько-українського конфлікту та підтримує Україну».

 

Зауважимо, що цього тижня президент Петро Порошенко заявив, що Антитерористична операція на Донбасі закінчиться у травні.

 

Раніше Служба безпеки офіційно передала керівництво антитерористичною операцією військовим. 16 березня президент Петро Порошенко призначив командувачем Об'єднаних сил на Донбасі генерал-лейтенанта Сергія Наєва.