На Великдень охоронятимуть правопорядок 22 тисячі поліцейських

17:34, 06.04.2018
На Великдень охоронятимуть правопорядок 22 тисячі поліцейських

Окрім поліції, правопорядок на Великодні свята забезпечуватиме 1 тис. бійців Нацгвардії.

Правопорядок в Україні забезпечуватимуть майже 22 тисяч правоохоронців у Великодню ніч, 8 квітня.

 

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, інформує прес-служба МВС у п’ятницю.

 

«Усі підрозділи МВС, зокрема Нацполіція, Нацгвардія, ДСНС та Держприкордонслужба повністю готові забезпечити правопорядок в містах та селах під час Великодня. У святкову ніч до охорони публічного порядку і безпеки громадян будуть залучені 21,6 тисячі правоохоронців. Серед них - тисяча військовослужбовців Нацгвардії», - сказав перший заступник міністра внутрішніх справ.

 

Пан Яровий додав, що поліцейські здійснили обстеження майже 6,9 тисяч культових споруд. Очікується, що у святкових заходах візьмуть участь майже 9 млн громадян.  Найчисельніші заходи очікуються на Львівщині, Дніпропетровщині, Харківщині та Одещині.

 

Окрім того, за його словами, із 7 по 9 квітня для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації залучать близько 7 тисяч чоловік особового складу ДСНС та 2 тисяч одиниць спецтехніки.

 

Пан Яровий додав, що правоохоронці також вже розпочали підготовку до забезпечення безпеки на поминальні дні, які пройдуть 15-17 квітня і у яких очікується участь близько 4 млн осіб. До забезпечення безпеки у ці дні планується залучити більше 14 тисяч поліцейських та одну тисячу нацгвардійців.