Порошенко щодо затримання Рубана: Йдеться не про перевізника

13:55, 09.03.2018
Порошенко щодо затримання Рубана: Йдеться не про перевізника

Президент України Петро Порошенко заявив, що у справі про затримання переговорника по звільненню заручників Володимира Рубана із арсеналом зброї йдеться не про перевізника, а про масштабні теракти.

 

Про це Порошенко заявив під час зустрічі з головою Служби безпеки України Василем Грицаком, яка транслювалася на Facebook Порошенка.

 

"Ця інформація лише підтверджує і переконує нас у правильності вжитих заходів. Хочу розчарувати тих, хто стверджує, що їм вдасться або відкупитися або відповзти. ", - заявив Порошенко.

 

Порошенко наказав главі СБУ Василю Грицаку взяти під свій особистий контроль розслідування щодо Рубана.

 

"Я прошу голову СБУ Грицака взяти під свій особистий контроль. Навіть не прошу, а наказую взяти під свій особистий контроль розслідування цієї справи. Хочу наголосити, що йдеться не про перевізника. Ви отримаєте абсолютно неспростовні докази, які масштабні терористичні заходи готувалися в Україні і яка дляцього була задіяна мережа. Розслідувати у найкоротший термін притягти до відповідальності, проінформувати суспільство і забезпечити мир та спокій громадян. Бо мета була одна - дестабілізувати суспільство через масові терористичні атаки і докази для цього, принаймні те, що мені повідомив голова Служби безпеки України, є неспростовні. Бо мова йде про стабільність держави, про захист безпеки у столиці України", - заявив Грицак.
 

Грицак пообіцяв повідомити "шокуючі деталі" під час брифінгу СБУ о 15:00.

 

Як повідомляла "УМ", Володимира Рубана затримали з арсеналом зброї на КПВВ "Майорське" у Донецькій області.

При собі у Рубана був арсенал зброї: ящики ручних гранат, гранат для підствольних і автоматичних гранатометів, осколкові загороджувальні міни, кумулятивні заряди РПГ-7, детонатори різних типів, ручні гранатомети РПГ -22, 120-мм міни, міномет калібру 50 мм з боєкомплектом, автомати і ручні кулемети, десятки тисяч патронів.
 
Служба безпеки України повідомила Рубана про підозру у незаконному поводженні зі зброєю та підготовці теракту, зокрема у плануванні замаху на президента Петра Порошенка.
 
В офіційній підозрі йдеться про те, що планувалося, що в урядовому кварталі будуть обстріляні з гранатометів, мінометів і стрілецької зброї будівлі Верховної Ради, Адміністрації Президента і житлових будинків. Одночасно з цим повинні були підірвати гранати всередині парламенту і з застосуванням стрілецької зброї та вибухових пристроїв вбити державних діячів і народних депутатів, які будуть присутні на засіданні ВР.
 
Сам Рубан відкринув звинувачення у підготовці теракту в Києві і замаху на Петра Порошенка. Рубан заявив, що думав, що везе в автомобілі меблі і, що його підставили.