Міністр МВС погрожує залишити суди та суддів без охорони

12:48, 19.02.2018
Міністр МВС погрожує залишити суди та суддів без охорони

Бійка зі тріляниною під Солом’янським судом у Києві під час розгляду справи Труханова (EtCetera)

Міністр МВС Арсен Аваков погрожує припинити охороняти суди силами поліції та Національної гвардії після рішення Шевченківського суду щодо чоловіка, якого підозрюють у нанесенні вогнепального поранення поліцейському під час сутичок біля Солом’янського районного суду.

"В умовах, що склалися фактичного саботажу суддів і судової адміністрації, буду вносити проект постанови Кабміну про припинення функцій охорони судових установ з боку Нацполіціі і Нацгвардії. Нехай тепер охороняють себе самі, раз в перехідному періоді вважають вогнепальне поранення поліцейського дрібним провиною!", - написав Арсен Аваков у Facebооk.

За його словами, з державного бюджету виділяються гроші на спеціальну охорону для судів.

"Відповідно до ст.160 закону про судоустрій і статус суддів, відповідна охорона судів має вестися створеною спеціальною службою судової охорони. Створення цієї служби котрий рік саботується працівниками Державної судової адміністрації. Виділені державним бюджетом кошти незрозуміло як витрачаються", – зазначив міністр МВС.

Арсен Аваков вимагає від Вищої ради правосуддя миттєвої реакції на рішення судду першої інстанції, а від прокуратури та та апеляційно суду - якнайшвидше винести справедливе рішення по факту нанесення вогнепального поранення поліцейському.

"Суд фактично схвалив стрілянину в поліцейського, вважаючи це не тяжким злочином", - наголосив Арсен Аваков.




Нагадаємо, 15 лютого під Солом’янським судом у Києві, де обирали міру запобіжного заходу для мера Одеси Геннадія Труханова, сталися сутички. Під час них вистрілили в поліцейського.

З’ясувалося, що стріляли із нагородної зброї. У пораненні поліцейського підозрюють Олександра Федорченка, ветерана батальйону "Донбас", який під Іловайськом підбив два ворожих танки та два БМП.

"Коли його під судом почали бити спецпризначенці, він дістав нагородний пистолет та двічі вистрілив у асфальт. Після цього його скрутили разом з іншими", - написав після бійки народний депутат Єгор Соболєв.