На Андріївському узвозі у Києві почали будівництво поруч з маєтком Тарнавського

16:03, 07.04.2024
На Андріївському узвозі у Києві почали будівництво поруч з маєтком Тарнавського

Андріївський узвіз у Києві снову потворить чергова новобудова. (Фото: facebook.com/AmiDPerov)

Забудовник на столичному Андріївському узвозі зводить новобудову на місці історичного маєтку, який належав титулярному раднику Всеволоду Тарнавському.

 

Як інформує УМ, про це повідомив активіст Дмитро Перов у Фейсбуці.

 

Про будівництво стало відомо після того, як вітер пошкодив банер з намальованим фасадом, який закривав справжній фасад старовинної будівлі за адресою Андріївський узвіз, 26. Через пориви вітру оголилася частина нових будівельних риштувань.

 

На місці маєтку титулярного радника Всеволода Тарнавського 1870 року вже височіє бетонний моноліт та видна нова цегла, — розповів Перов.

 

Він додав, що на будівельному паспорті об'єкта, який чомусь розмістили у дворі, зазначена інформація тільки про капітальний ремонт історичного будинку. До того ж, згідно з паспортом, роботи проводить реставраційна майстерня.

 

Крім того, цей будинок, як і сусідній під номером 24, входять до комплексу пам'ятки національного значення "Андрівський узвіз".

 

 

Перов розповів, що восени 2023 року звернувся до Київської міської прокуратури щодо руйнування цієї пам'ятки та необхідності повернути її у державну власність. Проте жодних конкретних кроків правоохоронці тоді не зробили.

 

Ще одна глобальна проблема Києва — знищення пам'яток за полотнами намальованих фасадів або рекламних вивісок, — зазначив активіст.

 

Нагадаємо, що у Києві створять цифрову копію будинку Терещенків, який восени минулого року суд повернув громаді Києва. Зараз історична будівля перебуває у плачевному стані.

 

Як повідомляла УМ, Варварська байдужість: унікальну мозаїку знищено на ВДНГ у Києві.