Десятки українських книжок представлені на ярмарку книги у Північній Америці, фото

11:21, 24.11.2023
Десятки українських книжок представлені на ярмарку книги у Північній Америці, фото

Також на українському стенді можна побачити постери з колекції #SupportUkrainePIC від клубу ілюстраторів Pictoric, що висвітлюють перебіг війни, російські воєнні злочини та звитягу українців.Близько ста українських книжок представлені на найбільшому (Фото: Фейсбук Embassy of Ukraine in Canada / Посольство України в Канаді)

Найбільший ярмарок франкомовної книги у Північній Америці відкрився в канадському Монреалі —  це 46-й Монреальський книжковий салон (Salon du livre de Montréal 2023). Цього року вже вдруге на ярмарку представлений український стенд.

 

Як інформує УМ, про це 24 листопада повідомило посольство України в Канаді у Фейсбуці.

 

«Ярмарок традиційно присвячений літературі французькою мовою, проте вже вкотре стає місцем зустрічі українців, що шукають українську літературу, та місцевих ентузіастів, які прагнуть вивчити українську мову», — йдеться у дописі дипломатичного представництва України у на фейсбук.

 

Зазначається, що на українському стенді представлені близько сотні українських книжок, з яких понад два десятки — у перекладі французькою мовою.

 

 

«Унікальним є те, що цього року на українському стенді вперше представлена книжка “Жовтий метелик” Олександра Шатохіна, видана квебекським видавництвом за українською ліцензією», — зауважили у дипустанові.

 

Окрім книжок, український стенд також представляє виставку постерів з колекції #SupportUkrainePIC від клубу ілюстраторів Pictoric. «Колекція створена після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, висвітлюючи перебіг війни, російські воєнні злочини, біль та звитягу українського народу», — пояснили у посольстві.

 

Дещо раніше у Києві презентували виставку «Російсько-українська війна в друкованих виданнях України».

 

Як повідомляла УМ, Літопис війни: у Полтаві відкрилась виставка світлин фотохудожника Костянтина Бобрищева.