Гетманцев не підтримує збільшення фінансування українського кіно

14:33, 14.10.2023
Гетманцев не підтримує  збільшення фінансування українського кіно

Гетманцев закликав відмовлятися у бюджеті від тих видатків, які не є пріоритетними на користь армії (ukranews.com)

Український депутат Верховної Ради, представник фракції «Слуга народу» та голова комітету з фінансів, податкової та митної політики, Данило Гетманцев, висловив свою незгоду щодо можливого збільшення фінансування українського кіно в 2024 році.

 

Як інформує Україна молода, таку думку він висловив в інтервʼю Українським Новинам.

 

"Якщо ми говоримо, що забираємо ПДФО військових у органів місцевого самоврядування, ми повинні з вами відмовлятися у бюджеті від тих видатків, які не є пріоритетними", – так він відповів на запитання про збільшення фінансування Державного агентства з питань кіно.

 

На його думку, зараз фінансування по максимуму повинно йти на армію.

 

Як відомо, сума витрат на фінансування кіно у проєкті державного бюджету на 2024 рік рекордна за останні п’ять років.

 

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді збільшити фінансування Державного агентства з питань кіно у шість разів до 663 млн гривень за рахунок збільшення витрат на державну підтримку кіно.

 

Державне фінансування кіно збільшили у шість разів, або на 528 млн гривень, з 106 млн до 634 млн гривень у проєкті державного бюджету на 2024 рік.

 

Як повідомляла УМ, український шоумен, телеведучий Юрій Горбунов відреагував на суспільний резонанс щодо виділення 33 мільйонів гривень з держбюджету на зйомки комедійного серіалу «СМТ Інгулець» під час війни. На його думку, це «малі гроші», а Україна має відповісти росії ще й серіалами у інформаційній війні.