Засновниця блогу про українські книги поскаржилася на приниження від Ольги Фреймут за коментар про книгу телеведучої

14:55, 27.06.2018
Засновниця блогу про українські книги поскаржилася на приниження від Ольги Фреймут за коментар про книгу телеведучої

Ольга Фреймут видала книгу про етикет, яка викликала негативні відгуки від користувачів соцмереж (фото: Ольга Фреймут / Facebook)

Євгенія Завалій, волонтерка та засновниця блогу про українські книги, звинуватила телеведучу та віднедавна письменницю Ольгу Фреймут у приниженнях та ганебній поведінці під час зйомок передачі на "Новому каналі".

Про це Євгенія Завалій написала у Facebook.

"Вчора мені написали ніби з програми "Абзац" на Новому каналі, що вони знімають випуск про наше книговидання і волонтерські проекти в регіонах із цим пов’язані. Я гуглила цю програму і вона ніби нормальна. Я погодилась дати інтерв’ю про наш волонтерський проект "Екземпляри", - повідомила вона.

Спочатку розмова із волонтеркою стосувалася книг Ліни Костенко та "Інтернату" Сергія Жадана.

"І раптом вони дали мені в руки книгу Олі Фреймут і спитали, що я про неї думаю. Повірте, це нелегко перейти з Жадана на Фреймут одразу. Я чесно почала розповідати, чому "Екземпляри" не рекомендували б цю книгу", - продовжила Євгенія Завалій.

Раптово в студію зайшла Ольга Фреймут.

"Зайшла Оля з чотирма телеоператорами, які почали з нас сміятись. А Оля показала мій комент і сказала, що вона любить всіх хейтерів і полізла обійматись. Якщо чесно, ця хвилина - це жахливе почуття приниження", - написала вона.

Ольга Фреймут показала коментар Євгенії Завалій, який вона близько 10 тижнів тому написала щодо книги Ольги Фреймут про етикет.

"Я висловила занепокоєння результатами майбутніх виборів і цінностями сучасного українського суспільства. Адже люди, які вірять, що написане в книзі Олі це нормально, як от те, що справжня пані не може їсти часник або ходити в туалет, а плакати можна тільки при чоловіках, які можуть щось за це дати тощо, є виборцями з досить низьким політичним і соціальним інтелектом. Більш того, вважаю, що книга погано впливає на підлітків-дівчат, підштовхує їх до анорексії", - зазначає про свій коментар Євгенія Завалій.

Блогерка свою думку щодо книги не змінила.

"Я сказала Олі, що я думаю про її книгу, вона ще намагалась вдягнути мені свою кепку. Я не знаю, про які стандарти телебачення можна тут казати. Шантаж, обман, приниження, психічні розлади і, насправді, це все було дуже смішно", - додала Євгенія Завалій.

Ольга Фреймут у соцмережах публікувала частини своєї книги про етикет.



Нагадаємо, Ольга Фреймут втрапила до скандалу, роздаючи безпритульних котиків депутатам під Верховною Радою.