На Irpin BookFest до Ірпеня вперше приїдуть дитячі письменниці: розклад майстер–класів

13:35, 17.05.2018
На Irpin BookFest до Ірпеня вперше приїдуть дитячі письменниці: розклад майстер–класів

Майстер-класи від дитячих письменників в Ірпені (фото: Громада Приірпіння)

У рамках Irpin BookFest, що відбудеться в п’ятницю-неділю в Ірпені на території Будинку творчості письменників, відбудуться майстер-класи дитячих письменників.

Про це повідомляє Громада Приірпіння.

Дитяча читальна зона працюватиме в суботу 19 травня в парку Будинку письменників за адресою вул. Стельмаха, 20 з 11–ї ранку і до смеркання.

Запрошуємо дітей та їхніх батьків з Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Ворзеля, Коцюбинського та гостей з Києва на чудові майстер–класи від авторів улюблених віршів і казок.

Майстер–класи з дитячими письменницями, членкинями Національної спілки письменників України, відбуватимуться за таким розкладом:

11:45 – 12:45 Оксана Кротюк – лауреат премії імені Наталі Забіли, авторка понад десятка книжок віршів, казок та оповідань для дітей – запропонує малюкам майстер-клас за книжкою “Прилетіла пташечка” (в-во “Апріорі”, Львів, 2017).



Ця книжка не тільки навчає, а закликає до гри, спонукує до творчої праці, а ще уводить у світ казки, народної пісні, великодних забав, ігор, пісень. Кожен учасник зустрічі виготовить свою власну традиційну народну пташку. Не забудьте взяти олівці, ножиці, клей!

Також письменниця познайомить дітей з журналом “Малятко”. Охочі матимуть змогу виготовити паперові іграшки, подані на вкладці, та передплатити журнал.

12:50 – 13:35 Тетяна Винник запрошує на зустріч дітей молодшого шкільного віку. Для них письменниця презентує веселу, пересипану сотнею дотепних примовок казкову повість “Відлуння нашої хати” (видавництво “Букрек”, Чернівці). Учасників зустрічі чекає захоплива мовна гра!



Також авторка познайомить малечу та батьків з журналом “Крилаті”, головним редактором якого вона є. “Крилаті” створені для тих, кому від 5 до 8 років. Приходьте! Тут будуть дитячі поетичні читання.

13:40 – 14:25 Леся Пронь – авторка поетичних збірок “Плетениця долі”, “Круговерть”, “У купелі вітрів”, є співавтором багатьох дитячих книг. Пише надзвичайно цікаві, веселі, дотепні дитячі вірші українською мовою. Полюбили діти книги поетеси “День усміхається” та “На крилах року”.



Народилася на Івано-Франківщині. Любить природу, тому багато творів саме про неї. Бджілки, мишки, жабки, качечки та інші звірятка стали героями її казок. І всі вони оживуть в устах авторки на зустрічі в Ірпені.

14:30 – 15:15 Марія Морозенко – голова Творчого об’єднання дитячих письменників, лауреатка багатьох літературних конкурсів та пісенних фестивалів, цьогорічний лауреат премії імені Лесі Українки привезе до Ірпеня дитячу авторську казку “Про країну ласунів”.



Це буде презентація в нашому місті казки, яка отримала золоту відзнаку книжкового конкурсу “Буквиця”. Діти матимуть змогу поспілкуватися з авторкою про таємниці навколишнього світу, спробують “розв’язати” вузлики загадок із кількома відгадками, позмагатись у веселій командній грі. Не пропустіть!

Там же можна буде придбати чудові подарунки для маленьких читайликів. Шукайте в парку на Стельмаха, 20 куточок з дитячими книжками!