До України доставили ракети для систем ППО Patriot від союзників

19:52, 06.05.2024
До України доставили ракети для систем ППО Patriot від союзників

Надання Україні ракет для Patriot - це скоординовані дії між усіма країнами-союзниками. (Фото з відкритих джерел)

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес заявляє, що Україна вже отримала нові ракети для зенітного ракетного комплексу Patriot.

 

Ракети надійшли від Іспанії та інших західних союзників.

 

Як інформує Україна молода, заяву пані Роблес наводить El Mundo в понеділок.

 

Зазначається, що очільниця Міноборони Іспанії повідомила про це під час відвідин казарм Санхеніс і Головного військового госпіталю "Орад-і-Гахіас" в Сарагосі, де проходять підготовку українські військові.

 

"Ці ракети призначені для протиповітряної оборони, і має бути дуже чітко зрозуміло, що, вони призначені для того, щоб Україна могла захистити себе від атак, яких вона зазнає з боку росії", - заявила вона.

 

За її словами, надання Україні ракет для Patriot - це скоординовані дії між усіма країнами-союзниками.

 

Маргарита Роблес підкреслила, що союзники повинні чітко усвідомлювати, що Україна є країною, яка зазнала вторгнення з боку очільника рф путіна. Вона також заявила, що всі знають, що путін вчиняє масові вбивства в Україні, і немає наміру обмежуватися цим.

 

Раніше іспанське видання El Pais повідомляло, що Іспанія, попри тиск європейських країн, не передаватиме Україні свої установки Patriot, а натомість надасть невелику партію ракет для них.

 

Як повідомляла «УМ», міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес на засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") підтвердила рішення Мадрида відправити Києву ракети-перехоплювачі до зенітно-ракетного комплексу Patriot.