путін атакує українську енергетику у відповідь на удари по російським НПЗ

07:11, 12.04.2024
путін атакує українську енергетику у відповідь на удари по російським НПЗ

російські терористи упродовж останніх тижнів активізували удари по українській енергетичній інфраструктурі. (Фото ДСНС України)

Російський диктатор владімір путін бідкається, що нібито рф була змушена завдати ударів по українських енергетичних об’єктах 11 квітня у відповідь на атаки Києва по російських цілях – переважно НПЗ.

 

Як інформує Україна молода, про це путін сказав самопроголошеному президенту рф у Москві, передають російські ЗМІ в ніч на 12 квітня.

 

«На жаль, нещодавно ми спостерігали серію ударів по наших енергетичних об’єктах і були змушені відповісти», – цитують російські інформаційні агенції слова диктатора Московії.

 

Господар Кремля додав, що напади були частиною мети росії «демілітаризувати» Україну, оскільки ці атаки нібито вплинули на військову промисловість Києва. Москва, за його словами, утрималася від здійснення таких атак узимку «з гуманітарних міркувань».

 

Нагадаємо, що росія упродовж останніх тижнів активізувала удари по українській енергетичній інфраструктурі.

 

Як повідомляла «УМ», зранку 11 квітня комбінований удар дронами і ракетами повністю зруйнував Трипільську ТЕС, розташовану за 20 кілометрів від Києва.

 

Упродовж кількох годин російські військові атакували п’ять регіонів України – били по критичній інфраструктурі.