Трипільську ТЕС знищено ракетною атакою росіян – Центренерго

12:24, 11.04.2024
Трипільську ТЕС знищено ракетною атакою росіян – Центренерго

Росіяни знищили Трипільську ТЕС, на станції масштабна пожежа. «Центренерго» втратило 100% генерації (facebook.com/PATCentrenergo)

Армія рф повністю зруйнувала Трипільську ТЕС у місті Українка на Київщині внаслідок масованого обстрілу України дронами й ракетами в ніч на 11 квітня.

 

Як інформує УМ, про це голова наглядової ради ПАТ «Центренерго» Андрій Гота повідомив у коментарі інформагентству «Інтерфакс-Україна».

 

За його словами, всі працівники, які були на зміні під час обстрілу, живі.

 

Внаслідок влучань сталася масштабна пожежа в турбінному цеху. На підприємстві досі тривають роботи з локалізації вогню. Через цю та попередні атаки росіян по енергетичній інфраструктурі України, ПАТ «Центренерго» втратило 100% генерації.

 

Міський голова Українки Олександр Туренко закликав містян зарядити всі пристрої і зробити максимальні запаси води.

 

За його словами обидва пункти незламності в Українці працюють цілодобово, там є все необхідне. Жодних деталей він не уточнив.

 

Раніше цього дня соцмережами почало ширитися відео масштабної пожежі на станції. Користувачі зазначають, що це сталося на Трипільській ТЕС унаслідок ракетного удару.

 

Трипільська ТЕС — найпотужніша електростанція на Київщині і одна з найбільших в Україні. Підприємство є найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

 

У ніч на 11 квітня росіяни масовано атакували Україну ракетами й дронами. Цілилися в енергетичну інфраструктуру. Сили ППО збили 57 повітряних цілей із 82 — серед них 18 ракет і 39 безпілотників.

 

В «Укренерго» заявили про пошкодження підстанцій і обʼєктів генерації в Одеській, Запорізькій, Львівській, Харківській та Київській областях. У ДТЕК також повідомили про ураження двох теплоелектростанції ДТЕК — удари серйозно пошкодили обладнання підприємств.

 

Нагадаємо, що 22 березня російські окупанти вчинили найбільшу від початку повномасштабного вторгнення комбіновану атаку на українську енергосистему. У Харкові стався блекаут. Окупанти запустили по Україні понад 60 безпілотників і майже 90 ракет різних типів. Серед іншого окупанти вдарили по Дніпровській ГЕС, але загрози прориву греблі немає. Обидві станції, які входять до складу ДніпроГЕС (ГЕС-1 і ГЕС-2), припинили роботу, водночас ГЕС-2 зазнала критичних пошкоджень.

 

У ніч на 29 березня росія завдала масштабний ракетний авіаційний удар по обʼєктах паливно-енергетичного сектора України. Повітряні сили ЗСУ повідомили, що ворог застосував 99 ракет і дронів. Тоді пошкодило енергоінфраструктуру в Дніпропетровській, Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Черкаській та Чернівецькій областях. Цілями окупантів також були Канівська і Дністровська гідроелектростанції, що розташовані в Черкаській і Чернівецькій областях.

 

Як повідомляла УМ, терористи рф вразили енергооб’єкти Львівщини, Одещини і Запоріжжя.