Снаряди та бронетехніка: Німеччина анонсувала військову допомогу Україні на €500 млн

15:51, 19.03.2024
Снаряди та бронетехніка: Німеччина анонсувала військову допомогу Україні на €500 млн

Міністри оборони США і ФРН - Ллойд Остін та Борис Пісторіус. (berliner-zeitung.de)

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус анонсував новий пакет військової допомоги для України на суму 500 мільйонів євро.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав під час спілкування зі ЗМІ в рамках зустрічі формату "Рамштайн", інформує Мінборони ФРН у вівторок.

 

За його словами, у новому пакеті допомоги йдеться про додаткові поставки боєприпасів – 10 тисяч артилерійських снарядів зі складів Бундесверу.

 

Також новий пакет допомоги включатиме 100 одиниць бронетехніки для піхоти та 100 одиниць транспортної техніки.

 

Після цього канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив під час візиту до Ізраїлю, що рішуча військова допомога, яку країни Європи і США надають Україні, має бути посланням російському диктатору путіну. 

 

«Він мусить знати, що його припущення про те, що ми не зможемо підтримувати Україну так довго, як це необхідно, помилкові. Це означає, що він не має розраховувати на те, що в США буде обрано президента, який негайно поховає Україну разом із ним», - заявив пан Шольц, передає сайт уряду ФРН.

 

Федеральний канцлер вважає, що путін має усвідомити, що складається ситуація, за якої можливий "справедливий, а не продиктований мир". Для цього, на його думку, путін повинен, передусім, вивести свої війська.

 

Нагадаємо, Німеччина є одним із лідерів серед країн, які надають нашим військам допомогу. Зокрема, Берлін надав кілька видів артилерії, танки Leopard старішої та нової модифікації, системи ППО IRIS-T і Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інші види озброєння.

 

Як повідомляла «УМ», вже 20-та зустріч Контактної групи з питань оборони України розпочалася на базі Повітряних сил США «Рамштайн» у німецькому місті Рамштайн-Мізенбах 19 березня.