Україна цьогоріч отримає від ЄС 1,15 млн снарядів – Боррель

14:39, 07.02.2024
Україна цьогоріч отримає від ЄС 1,15 млн снарядів – Боррель

Україна до кінця року має отримати від ЄС рекордну кількість снарядів.

До кінця поточного року Європейський Союз розраховує надати Україні 1 млн 155 тис. артилерійських снарядів завдяки зростанню спроможності оборонно-промислового комплексу країн-членів.

 

Як інформує УМ, про це 7 лютого заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель під час спільного з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем брифінгу в Києві.

 

«Продовжує зростати оборонно-промисловий комплекс ЄС: уже можна зазначити, що його спроможність підвищилася на 40%. Я також можу дати достатньо конкретну цифру стосовно боєприпасів (для України – ред.): до кінця цього року ми розраховуємо на 1 млн 155 тис.», – сказав Боррель.

 

Звертаючись до прем’єра Шмигаля, глава європейської дипломатії зауважив, що Україна має продовжувати процес реформування на шляху до ЄС попри війну.

 

Дещо раніше міністр оборони Естонії Ганно Певкур поінформував, що міністри оборони країн Європейського Союзу на неформальній зустрічі 31 січня дійшли згоди, що до кінця цього року виконають обіцянку поставити Україні 1 млн артилерійських снарядів.

 

Певкур уточнив, що до кінця березня Україні передадуть більше 500 тис. артилерійських снарядів, а до кінця 2024 року – понад 1,1 млн.

 

Як повідомляла УМ, Щоденна реальність українського народу: Жозеп Боррель зустрів ранок у Києві в укритті.