Міністр оборони ФРН Пісторіус у Києві анонсував новий пакет військової допомоги

17:37, 21.11.2023
Міністр оборони ФРН  Пісторіус у Києві анонсував новий пакет військової допомоги

Борис Пісторіус оголосив про військову допомогу для України на загальну суму 1,3 мільярда євро. (Фото Міноборони)

Німеччина заявила про новий пакет військової допомоги для України на суму 1,3 мільярда євро, що включає чотири додаткові системи протиповітряної оборони IRIS-T-SLM, а також 20 тисяч артилерійських боєприпасів калібру 155 мм і протитанкове озброєння. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус у Києві на зустрічі зі своїм українським колегою Рустемом Умєровим, передає Tagesschau.

 

"Ми продовжимо підтримувати Україну у сфері протиповітряної оборони. І тому я із задоволенням оголошую про новий пакет допомоги, який включає зокрема ще чотири системи IRIS-T", – сказав міністр оборони Німеччини на спільній прес-конференції з Рустемом Умєровим.
 

Варто зазначити, що також це вже третій транш зенітно-ракетних комплексів IRIS, який Німеччина пообіцяла поставити Україні з початку війни.

 

Три системи з першого траншу вже поставлені, а четверта має надійти цієї зими. Другий транш з чотирьох систем запланований на 2024 рік, а третій – на 2025 рік.

 

На запитання щодо передавання Україні далекобійних ракет Taurus, Пісторіус сказав, що "нової інформації щодо Taurus немає".

 

 

Також Рустем Умєров та Борис Пісторіус побували у пункті управління ППО, на озброєнні якого перебуває один із переданих Німеччиною ЗРК Patriot, передає Міноборони України. 
 


 

Наадаємо, міністр оборони Німеччини у вівторок вранці прибув до Украіни з неоголошеним візитом.

 

Перед цим Пісторіус підтвердив повідомлення у ЗМІ, що Німеччина подвоїть військову допомогу Києву  на 2024 рік до 8 млрд євро.

 

Як повідомляла УМ, президент  Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр наголосив на тому, що російський президент володимир путін не зможе дочекатися, поки Німеччина забуде про війну в Україні.