Зеленський обіцяє не зупиняти «зерновий коридор»

14:35, 27.10.2023
Зеленський обіцяє не зупиняти «зерновий коридор»

Зернотрейдери та судновласники нарікають на призупинений рух суден. (facebook.com/uspa.gov.ua)

Президент Володимир Зеленський обіцяє, що «зерновий коридор» в Чорному морі, який зараз зупинила влада з невідомих причин, продовжить функціонувати попри всі загрози з боку росії.

 

Як інформує Україна молода, у цьому Зеленський прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака під час телефонної розмови, передає Офіс президента 27 жовтня.

 

Зазначається. що глава держави поінформував Ріші Сунака про ситуацію в Чорному морі й про дії росії, які створюють небезпеку для цивільного судноплавства.

 

За його словами, попри всі загрози "зерновий коридор" продовжить функціонувати.

 

"Співрозмовники обговорили подальшу роботу над впровадженням страхування цивільних суден", - повідомляє пресслужба президента.

 

Нагадаємо, напередодні консалтингова компанія Barva Invest заявила, що 25 жовтня АМПУ випустила попередження про те, що рух суден коридором буде призупинено щонайменше 26 жовтня 2023 року, у зв'язку з погіршенням безпекової ситуації.

 

Також 25 жовтня Українська зернова асоціація заявила про численні повідомлення учасників ринку зерна про те, що в портах Великої Одеси безпідставно затримують судна, завантажені зерном на експорт, внаслідок чого аграрії несуть "колосальні втрати".

 

Тоді як журналіст Юрій Бутусов заявив, що окремі представники влади і зокрема Офісу президента можуть блокувати експорт зерна та отримання валютних надходжень, що створює збитки для виробників.

 

Як повідомляла "УМ", у жовтні Зеленський відвідував Одесу, де говорив і про роботу зернового коридору.