Канада виділила $33 млн на ППО для України

15:59, 17.09.2023
Канада виділила $33 млн на ППО для України

Нова допомога є частиною фінансування оборонних потреб України на суму $400 мільйонів, про яке оголосив Джастін Трюдо

Канада виділила близько $33 мільйонів, щоб надати Україні високопріоритетне обладнання протиповітряної оборони

 

Як інформує УМ, про це 17 вересня заявив міністр національної оборони Канади Білл Блер повідомили на урадовому сайті Канади.  .

 

Зазнаачється, що Канада внесе 33 мільйони канадських доларів у партнерство, яке забезпечує Україну сотнями ракет протиповітряної оборони малої та середньої дальності та відповідних систем, необхідних для захисту критично важливої ​​національної інфраструктури України.

 

Ця пожертва фінансується як частина нового фінансування військової допомоги Україні в розмірі 500 мільйонів доларів США, про яке прем’єр-міністр Джастін Трюдо оголосив у Києві, Україна, у червні 2023 року.

 

Ця сума стане внеском у партнерську підтримку, яку курує Велика Британія. Ініціативу запустили в червні 2023 року Данія, Нідерланди, Велика Британія та Сполучені Штати, щоб забезпечити Україну необхідними ракетами для систем ППО.

 

Нова допомога є частиною фінансування оборонних потреб України на суму $400 мільйонів, про яке канадський прем’єр-міністр Джастін Трюдо оголосив у Києві в червні 2023 року.

 

Варто зауважити, що із серпня 2022 року особовий склад CAF, дислокований у Великій Британії, підготував близько 2600 новобранців Збройних сил України у співпраці з британською операцією INTERFLEX.

 

Курси під керівництвом Канади тривають кілька тижнів і зосереджені на таких темах, як поводження зі зброєю, перша допомога на полі бою, польове мистецтво, тактика патрулювання та право збройних конфліктів. З 2015 року в рамках операції UNIFIER Канада підготувала понад 38 тисяч українських військовослужбовців.

 

Як повідомляла УМ, Канада приймає українських біженців в необмеженій кількості.