«Промінвестбанк» відсудив фабрику АВК у Дніпрі

15:38, 14.01.2019
«Промінвестбанк» відсудив фабрику АВК у Дніпрі

Компанії АВК належать три заводи - в Дніпрі, Луганську та Донецьку. Контроль над двома останніми компанія втратила (фото: finbalance)

"Промінвестбанк", який належить держкорпорації "Внєшекономбанк" з Росії, відсудив у "Кондитерської фабрики А.В.К" завод в Дніпрі за борги.
 
Фабрика була винна банку за договором про відкриття кредитної лінії в 1,37 мільярда гривень, повідомляє Finbalance з посиланням на постанову Господарського суду Донецької області.
 
Суд звернув стягнення на нерухомість, де розташовані виробничі цехи фабрики АВК, а також основні засоби і транспорт.
 
Зазначене майно в рамках процедури виконавчого провадження продадуть на публічних торгах, йдеться в рішенні суду.
 
За даними держреєстру, кінцевими бенефіціарами "Кондитерської фабрики АВК" є Володимир Авраменко та Валерій Кравець.
 
У жовтні 2016 року Авраменко констатував, що "кредиторами компанії є банки країни-окупанта, а переговори з ними вести складно". За його словами, він готовий був покрити частину боргу АВК, але яку саме частку заборгованості зможе повернути банкам, не уточнив.
 
"Борг АВК перед кредиторами становить 160 мільйонів доларів. Але ніхто не буде віддавати борги - бізнес зруйнований", - сказав бізнесмен.
 
Компанії АВК належать три заводи - в Дніпрі, Луганську та Донецьку. Контроль над двома останніми компанія втратила. Загальна кількість співробітників - 3,5 тисячі осіб.
 
До 2014 року 70% доходів АВК припадало на ринок Росії, на ньому група займала 6% ринку шоколадної продукції. Після введення Росією ембарго в тому ж році цей ринок був повністю втрачений.