Солдатам та сержантам дозволили отримувати гроші на оренду житла

17:40, 08.02.2018
Солдатам та сержантам дозволили отримувати гроші на оренду житла

У Чопі відремонтували казарму (н. Боднар / Голос Карпат)

Депутати Верховної Ради проголосували за законопроет, відповідно до якого солдати та сержанти контрактної служби отримали право на компенсацію вартості оренди житла на рівні із офіцерами.

"Законопроект №5027 "Проект Закону про внесення зміни до статті 12 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" було прийнято за основу та в цілому 8 лютого о 13.22", - повідомляє "Юридична сотня".

Саме волонтери "Юридичної сотні", разом із десятками активістів багато місяців боролися за те, щоб депутати нарешті проголосували за зміни до законодавства, які дозволять припинити економічну дискримінацію солдат та сержантів.

Щоб законопроект вступив у силу, його має підписати Голова Верховної Ради Андрій Парубій та Президент України Петро Порошенко.

Нагадаємо, законопроект потрапив у Верховну Раду 12 серпня 2016 року. Майже півтора року знадобилося, щоб він дійшов до стадії розгляду в парламенті, але 5 грудня 2017 року депутати через низьку явку та хронічне невиконання регламенту відклали розгляд законопроекту, який дозволить всім українським військовим отримувати компенсацію вартості оренди житла, якщо їм не можуть надати приміщення для проживання.

Нагадаємо, військові поскаржилися на побутові умови проживання в Навчальному центрі "Десна", який до цього перевіряла Марина Порошенко.

Як повідомляла "УМ", депутати провалили голосування за Антикорупційний суд через низьку явку.